Τον θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου καθιερώνει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Την καθιέρωση του θεσμού του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε σήμερα ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού, Χρίστος Γαλιλαίας, στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Κάνοντας ένα διάλειμμα από τις εντατικές πρόβες ενόψει της αυριανής πρεμιέρας (19/11), ο κ. Γαλιλαίας αναφέρθηκε στους έντονους ρυθμούς προετοιμασίας που απαιτεί η συγκεκριμένη συναυλία και στους σπουδαίους καλλιτέχνες που θα φιλοξενηθούν στη σκηνή της αίθουσας Φίλων Μουσικής (κτήριο Μ1) στις 19, 26 και 28 Νοεμβρίου. Όπως εξήγησε η ιδέα του νέου θεσμού «γεννήθηκε» στο μυαλό από νοσταλγία των φοιτητικών του χρόνων. «Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν πολύ όμορφο να ξαναβρεθούμε αυτή τη φορά στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, κάνοντας ένα μουσικό “reunion” και στέλνοντας το μήνυμα ότι η μουσική ενώνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πέραν του ίδιου, στις τρεις συναυλίες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει κορυφαία σύνολα και καλλιτέχνες, όπως το Gidon Kremen Trio, το κουαρτέτο εγχόρδων Pacifica, τους Mark Kosower, Sibbi Bernhardsson, David Bowlin, Vache Hoveyan, Tony Cho και τους διαπρεπείς Έλληνες σολίστ Βασίλη Βαρβαρέσο και Τιμόθεο Πετρίν. «Παρουσιάζουμε ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα. Οπότε το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μερικά αριστουργήματα της της Μουσικής Δωματίου. Το Φεστιβάλ αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του οράματός μου για το Μέγαρο και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που έφτασε ο καιρό να πραγματοποιηθεί και να μοιραστούμε τις τρεις συναυλίες με τους Θεσσαλονικείς και το μουσικόφιλο κοινό της πόλης» εξήγησε ο κ. Γαλιλαίας.

Τον θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου καθιερώνει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συνδυασμός των αριστουργηματικών έργων με την ποιοτική ερμηνεία των σπουδαίων καλλιτεχνών εγγυάται ένα πολύ υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο. Και συνέχισε: «Θέλω το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης να είναι ένα σημείο αναφοράς για το χώρο των τεχνών και του πολιτισμού. Με την παρουσία σπουδαίων καλλιτεχνών και συνόλων διεθνούς φήμης είμαστε στο δρόμο της διεθνούς καταξίωσης ώστε το Μέγαρο να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες μουσικές αίθουσες του κόσμου».

Πέραν του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Χρίστου Γαλιλαία το λόγο πήραν οι καλλιτέχνες. Όλοι εξέφρασαν την ικανοποίηση και τη χαρά τους που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου.

Βασίλης Βαρβαρέσος: «Η πρωτοβουλία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και του Χρίστου Γαλιλαία για εμάς είναι σημαντική για πολλούς λόγους. Πιστεύω ότι η Μουσική Δωματίου είναι το υψηλότερο είδος μουσικής πράξης στο εύρος όλων των ειδών μουσικής».

Mark Kosower: «Η Μουσική Δωματίου έχει πολλά να πει καθώς είναι πολύ πλούσια στο περιεχόμενο και εκφράζει τον κοινό ανθρωπισμό».

Τιμόθεος Πετρίν: «Έχουμε μεγάλη όρεξη και θέληση να αναδείξουμε τη Μουσική Δωματίου, να εμπνεύσουμε τον κόσμο και ιδιαίτερα τη νέα γενιά».

Sibbi Bernhardsson: «Ευχαριστώ τον Χρίστο Γαλιλαία που μας έφερε κοντά. Είναι μεγάλη ικανοποίηση για εμάς που παίζουμε όλοι μαζί».

David Bowlin: «Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου είναι μια διεθνής συνάντηση διασύνδεσης και είναι εξαιρετικό όλο αυτό που συμβαίνει. Είμαστε ευγνώμονες και ανυπομονούμε να παίξουμε για εσάς».

Vache Hoveyan: «Βρισκόμαστε σε μια όμορφη χώρα, σε μια όμορφη πόλη, ανάμεσα σε όμορφους ανθρώπους. Με τον Χρίστο Γαλιλαία πηγαίναμε μαζί στο σχολείο και είναι υπέροχο να βρισκόμαστε ξανά μαζί».

Tony Cho: «Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την Ελλάδα και απολαμβάνω αυτήν την όμορφη πόλη. Ανυπομονώ για την αυριανή συναυλία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος