Το Λιμάνι του Βόλου ως κόμβος βιώσιμης ανάπτυξης και πράσινης μετάβασης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 7 Νοεμβρίου η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας με θέμα «Το Λιμάνι του Βόλου ως Κόμβος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Πράσινης Μετάβασης», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου PortAbility. Η εκδήλωση ανέδειξε τον ρόλο του λιμανιού του Βόλου ως κέντρου καινοτομίας, συνεργασίας και εκπαίδευσης, μέσα από την ευρωπαϊκή δικτύωση και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Το έργο PortAbility υλοποιείται σε τέσσερις μεσογειακές λιμενικές περιοχές – τον Βόλο, τον Τάραντα (Ιταλία), την Ανδαλουσία (Ισπανία) και την Κύπρο – και έχει στόχο τη δημιουργία ενός μόνιμου δικτύου ανταλλαγής εμπειριών και καλών πρακτικών, με το Αμβούργο να λειτουργεί ως ευρωπαϊκό πρότυπο πράσινης μετάβασης.

Το Λιμάνι του Βόλου ως κόμβος βιώσιμης ανάπτυξης και πράσινης μετάβασης

Από ελληνικής πλευράς, Leader του έργου είναι η ΔΗΜΗΤΡΑ Εκπαιδευτική Συμβουλευτική, ενώ συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (έρευνα), η Περιφέρεια Θεσσαλίας (πολιτική στήριξη), ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου (τοπική εφαρμογή), το Επιμελητήριο Μαγνησίας (επιχειρηματική συνεργασία) και η IDEC S.A. (διάχυση και βιωσιμότητα).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τονίστηκε ότι το πρόγραμμα προσφέρει ευκαιρίες εκπαίδευσης, κινητικότητας και ανάπτυξης δεξιοτήτων, συνδέοντας την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας και προωθώντας την κοινωνική ένταξη.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Άννα Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής Δημάρχου Βόλου κ. Αριστείδης Σαββάκης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Βόλος 2030: Συνεργασία για ένα Έξυπνο, Πράσινο και Ανθεκτικό Λιμάνι».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος