Το Κρεμλίνο σε «ανοιχτή γραμμή» με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας για την κρίση στην Καραϊβική

Σε διαρκή επαφή με το Καράκας σχετικά με την κρίση μεταξύ ΗΠΑ και Βενεζουέλας, παραμένει η Μόσχα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν η Ρωσία παρέχει βοήθεια στη Βενεζουέλα, ο Πεσκόφ ανέφερε ότι «έχουμε διαρκείς επαφές εργασίας» με το Καράκας, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Την Κυριακή, ο Πεσκόφ τόνισε πως η Ρωσία επιθυμεί να μην υπάρξει κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ ΗΠΑ και Βενεζουέλας και να μην προκύψουν νέες εστίες σύγκρουσης στην περιοχή. Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την «υπέρμετρη στρατιωτική βία» των ΗΠΑ στην Καραϊβική και επιβεβαίωσε την υποστήριξή της Μόσχας στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, και ο Βενεζουελάνος ομόλογός του, Νικολάς Μαδούρο, υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης τον Μάιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος