Το Ιράν αρνείται κατηγορηματικά ότι προχώρησε σε νέα εκτόξευση πυραύλων κατά του Ισραήλ μετά την επίσημη ανακοίνωση για κατάπαυση του πυρός, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του Ισραήλ περί παραβίασης της συμφωνίας.
Η διάψευση έρχεται λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Ισραηλινού Υπουργού Άμυνας, Ισραέλ Κατζ, ότι «το Ιράν παραβίασε την εκεχειρία» και ότι ο στρατός έχει εντολή να «απαντήσει με σφοδρές επιθέσεις κατά στόχων στο κέντρο της Τεχεράνης».
Nα σημειωθεί ότι τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης The Times of Israel και Ynet News μετέδωσαν ότι εκτοξεύτηκε ένας βαλλιστικός πύραυλος από το Ιράν, ο οποίος πιθανότατα αναχαιτίστηκε, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.
Το Ιράν, παρά τα εκ διαμέτρου αντίθετα δημοσιεύματα στον ισραηλινό Τύπο, επιμένει πως ουδεμία επιθετική ενέργεια έλαβε χώρα από πλευράς του μετά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε από κοινού με τις ΗΠΑ και κατηγορεί το Ισραήλ για «προβοκατόρικη τακτική» με στόχο την επανέναρξη της σύγκρουσης.
Πηγή: AFP
🗣 We deny reports of missiles being launched from Iran toward the occupied territories 'after the ceasefire was imposed' on the Zionist entity. - IRIB.
— Iranian Armed Forces ✪🇮🇷 Commentary (@IranianArForces) June 24, 2025
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος