Το Brexit απομακρύνει την άμεση αύξηση των επιτοκίων από την Fed

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) είναι πιθανόν να αναβάλλει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) σύμφωνα με αναλυτές.

Με τις αγορές σε αναβρασμό μετά την απόφαση των Βρετανών υπέρ του Brexit, το δολάριο να ενισχύεται 3% και πλέον σε κάποιο σημείο, τα συμβόλαια προθεσμιακής εκπλήρωσης (futures) επι των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών σε πτώση και τις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων σε πτώση, οι πιθανότητες μιας αύξησης επιτοκίων από την Fed μοιάζουν να μειώνονται σημαντικά.

Οι προθεσμιακές αγορές προβλέπουν ότι η Fed δεν πρόκειται να αυξήσει το επιτόκιο παρέμβασης το 2016 μετά την απόφαση των Βρετανών για Brexit. O λόγος είναι ότι το Brexit μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις αγορές και τις προοπτικές ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Σημειώνεται ότι η Fed ανέβαλε την αύξηση του αμερικανικού επιτοκίου παρέμβασης τους προηγούμενους μήνες επειδή τα στοιχεία για την αύξηση των θέσεων εργασίας αποδείχθηκαν κατώτερα των αναμενομένων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος