Τι είναι η μετάλλαξη της Σιγκαπούρης και πόσο μεταδοτική είναι

Array

Για την μετάλλαξη της Σιγκαπούρης και τα χαρακτηριστικά της μίλησε η Α’ Αντιπρόεδρος πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου ενώ συνέστησε να κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης και του κορονοϊού για να έχουμε έναν ήσυχο χειμώνα.

Για την μετάλλαξη της Σιγκαπούρης είπε: «Η μετάλλαξη αυτή έχει βρεθεί ήδη στις αναλύσεις που κάνουμε στη χώρα μας, είναι η παραλλαγή XBB. Είναι μία μετάλλαξη που προέρχεται από την Όμικρον και είναι μετεξέλιξη της Κένταυρος.

Τα χαρακτηριστικά αυτής της μετάλλαξης είναι ότι έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα στην κοινότητα, έχει την δυνατότητα να διαφεύγει από την φυσική νόσηση, από την ανοσία που έχει προκύψει από την φυσική νόσηση ή από τα εμβόλια κι έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που είναι οι επαναμολύνσεις».

Ακόμα ανέφερε ότι υπάρχει ανησυχία στην ιατρική κοινότητα γιατί η συγκεκριμένη μετάλλαξη έχει μία δυναμική να επικρατήσει μαζί με την BQ1.

«Υπάρχει ανησυχία για κυκλοφορία πολλών ιών μες το χειμώνα»

Αυτό που μας βοηθά αυτή τη χρονική περίοδο είναι η καλή θερμοκρασία του περιβάλλοντος άρα έχουμε σύμμαχο τον καιρό, αναφέρει η κ. Μαστοράκου αλλά δεν έχουμε σύμμαχο την γενική χαλαρότητα του πληθυσμού. «Δυστυχώς υπάρχει μικρό εμβολιαστικό ενδιαφέρον και ειδικά στις ηλικίες άνω των 60 ετών».

Εξέφρασε την ανησυχία για κυκλοφορία πολλών ιών μες το χειμώνα.

«Κάθε αναμνηστική δόση στη μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία με βαριά νόσηση κι αυτό πρέπει να ξέρει ο κόσμος, ναι οι μολύνσεις υπάρχουν αλλά το κέρδος είναι ότι οι νοσηλείες και η βαριά νόσηση. Πρέπει να προγραμματίσουμε και το εμβόλιο της γρίπης και του κορονοϊού για να περάσουμε ένα ήσυχο χειμώνα».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος