Θεσσαλονίκη: Εικόνες καταστροφής με το πρώτο φως της ημέρας από τη δυνατή νεροποντή

Πολλά ήταν τα προβλήματα που δημιούργησε η σφοδρή νεροποντή στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου και συνεχίστηκε με μειωμένη ένταση έως και τις πρωινές ώρες. Στα ανατολικά και τα δυτικά της πόλης σημειώθηκαν υπερχειλίσεις, ενώ έκλεισαν και δρόμοι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 500 κλήσεις για άντληση υδάτων κυρίως από τη δυτική Θεσσαλονίκη και το κέντρο της πόλης, όπου επιχειρήσεις έχουν πλημμυρίσει.

Το βράδυ της Κυριακής εστάλη μήνυμα από το 112 στους πολίτες για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, τα οποία αναμένεται βαθμιαία από το μεσημέρι να εξασθενήσουν και τις απογευματινές ώρες να σταματήσουν. Μέχρι τότε όμως αναμένονται βροχοπτώσεις στην Κεντρική Μακεδονία, κατά τόπους έντονες.

Συγκεκριμένα, η υπόγεια διάβαση στο ύψος της Μακρυγιάννη, στον Εύοσμο, υπερχείλισε με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην περιοχή. Στο σημείο βρίσκεται η Τροχαία, η οποία και εκτρέπει τα οχήματα, ενώ επί τόπου έσπευσαν και συνεργεία για απάντληση των υδάτων, καθώς και ένα όχημα της Πυροσβεστικής με δύο πυροσβέστες.

Στην Εξοχή, στο ύψος του Παπανικολάου, το οδόστρωμα υπέστη καθίζηση, λόγω έργων και έχουν δημιουργηθεί καθυστερήσεις στην κυκλοφορία.

Η ιρλανδική διάβαση στον δρόμο του στρατιωτικού νοσοκομείου 424 προς τον δρόμο για Φίλυρο, στον δήμο Πυλαίας Xορτιάτη, είναι κλειστή λόγω χειμάρρου.

Εικόνες καταστροφής έφερε το πρώτο φως της ημέρας και στην συμβολή των οδών  Μελενίκου και Αρμενοπούλου, όπου από την κακοκαιρία ξηλώθηκαν ακόμα και πλάκες πεζοδρομίου. Τα ορμητικά νερά τις παρέσυραν και τις σκόρπισαν σε παρακείμενους δρόμους.

Με νερά γέμισαν ακόμη και το ισόγειο και το υπόγειο του Λευκού Πύργου και κλήθηκε άμεσα η Πυροσβεστική.

Στις Συκιές, τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν επί της οδού Ρήγα Φεραίου, όπου η βροχή ξήλωσε τα πεζοδρόμια αλλά και τους προφυλακτήρες από σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ χείμαρρος παρέσυρε ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο κατέληξε σε ιχθυοπωλείο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος