Θεσσαλονίκη: Οδηγός ΟΑΣΘ αρνήθηκε σε έγκυο να ανέβει με ανοιχτό το καρότσι στο λεωφορείο

Οδηγός του ΟΑΣΘ αρνήθηκε σε έγκυο, σε προχωρημένη εγκυμοσύνη να ανέβει στο λεωφορείο με ανοιχτό το καρότσι, στο οποίο βρισκόταν το 15μηνών παιδάκι της.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Βασιλίσσης Όλγας, στην περιοχή της Ανάληψης, όταν η 29χρονη επιχείρησε να ανέβει στο λεωφορείο της γραμμής 5 ή 6 (λόγω της σύγχυσης δεν συγκράτησε τη λεωφορειακή γραμμή). Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η νεαρή μητέρα, το λεωφορείο σταμάτησε, ωστόσο, η πόρτα εισόδου ήταν μπροστά σε κολονάκι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιβιβαστεί με το καροτσάκι.

Η 29χρονη κατευθύνθηκε στην μπροστινή πόρτα του οδηγού, ζητώντας του να μετακινήσει λίγο το λεωφορείο για να μπορέσει να ανέβει. O οδηγός όμως της ανέφερε ότι για να επιβιβαστεί, θα πρέπει να διπλώσει το καρότσι του παιδιού. Εκείνη, λόγω της κατάστασής της, ήταν αδύνατο να πάρει το παιδί της αγκαλιά και να διπλώνει ταυτόχρονα το καροτσάκι. Εξάλλου, όπως υποστηρίζει η μητέρα, το λεωφορείο εκείνη την ώρα είχε πολύ λίγο κόσμο. Όλα αυτά τα εξήγησε στον οδηγό αλλά μάταια… Μέσα σε όλα αυτά, σημειώνεται, ότι δεν προσφέρθηκε να τη βοηθήσει κανείς από τους επιβάτες.

Ο οδηγός αποχώρησε και το λεωφορείο συνέχισε την πορεία του, χωρίς να έχει επιβιβαστεί η νεαρή μητέρα, η οποία τελικά πήρε το επόμενο λεωφορείο και κατευθύνθηκε στο κέντρο της πόλης.

Η 29χρονη επικοινώνησε αμέσως με το Τμήμα Παραπόνων του ΟΑΣΘ, καταγγέλλοντας το περιστατικό. Ο Οργανισμός απάντησε ότι, σύμφωνα με  τον Κανονισμό Δικαιωμάτων των Επιβατών (ΦΕΚ 1181-Β/2015), πρέπει σε όλα τα μέσα μεταφοράς για τη μετακίνηση μικρών παιδιών τα βρεφικά/παιδικά καρότσια να διπλώνουν, ωστόσο, εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε μεταφέρονται κανονικά στο λεωφορείο, εφόσον αυτό δεν είναι γεμάτο. Στην συνέχεια, η 29χρονη, προχώρησε σε καταγγελία και στο ΑΤ Λευκού Πύργου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος