Η αύξηση 5,2% που καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ στα είδη διατροφής, την ώρα που ο πληθωρισμός καλπάζει, κάνοντας ρεκόρ 25ετίας, κάνει την ακρίβεια το νούμερο ένα πρόβλημα για τα ελληνικά νοικοκυριά. Στις λαϊκές η ζήτηση έχει μειωθεί σημαντικά, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα βασικά.
Οι υψηλότερες αυξήσεις καταγράφονται στο κρέας. Αγγίζει το 18% η αύξηση στα αμνοερίφια που αποδίδεται στην αυξημένη ζήτηση την περίοδο των γιορτών, 15,4% ακρίβυνε το ελαιόλαδο, 14,4% τα νωπά λαχανικά, πάνω από 12% οι πατάτες, 7.1% τα ζυμαρικά.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι που συχνά στηρίζουν με τις πενιχρές τους συντάξεις και άλλα μέλη της οικογένειας.
Αρκετοί στα σούπερ μάρκετ αγοράζουν μόνο τα προϊόντα που βρίσκονται σε προσφορά.
Την ίδια ώρα, οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση από τις αυξήσεις στο κόστος παραγωγής.
Εξαίρεση στα ανατιμημένα είδη διατροφής αποτελούν το χοιρινό και τα αλλαντικά, η τιμή των οποίων έχει μείνει σταθερή.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ, ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος