Θεσσαλονίκη: Με αιτήματα που αρχικά κρύβουν κακοποιητικές συμπεριφορές απευθύνονται οι γυναίκες για βοήθεια στην ΑΡΣΙΣ

Με αιτήματα που σε πρώτη ανάγνωση δεν φαίνεται να σχετίζονται με κακοποιητικές συμπεριφορές απέναντί τους, απευθύνονται γυναίκες στην Κοινωνική Υπηρεσία της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση με αφορμή τη σημερινή, διεθνή ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, όσες προσφεύγουν στην οργάνωση, αναζητούν καταρχάς είδη πρώτης ανάγκης (ρούχα, τρόφιμα, έπιπλα, είδη οικιακής χρήσης), υποστήριξη για θέματα υγείας δικής τους ή των παιδιών τους, βοήθεια για πρόσβαση σε επιδόματα, έκδοση πιστοποιητικών και εγγραφές σε σχολεία, ψυχολογική υποστήριξη, καθώς και εργασιακή συμβουλευτική.

 «Καθημερινά στην Κοινωνική Υπηρεσία συνεργαζόμαστε με γυναίκες που δεν έρχονται σε μας ως θύματα βίας. Γυναίκες όμως, που καθώς αφηγούνται την καθημερινότητά τους γίνεται φανερό σε μας τους επαγγελματίες πως η βία είναι παρούσα σε πολλαπλές πτυχές της ζωής τους. Γιατί ακόμα και σήμερα οι γυναίκες είναι καταγεγραμμένες στο συλλογικό ασυνείδητο ως αντικείμενα που χρειάζεται να εξουσιάζονται», τονίζει η ψυχολόγος και συντονίστρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας Νανά Μιχαλοπούλου.

Η ψυχολόγος της Κοινωνικής Υπηρεσίας Αναστασία Σαμαρά επισημαίνει ότι «συχνά είναι ευκολότερο να μιλήσει μια γυναίκα με έναν ειδικό, έναν ξένο από το κοντινό της περιβάλλον για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Κυριαρχούν αισθήματα ντροπής και ενοχής, αφού δεν είναι κοινωνικά αποδεκτό για μια γυναίκα να μην εκπληρώνει συστηματικά τους πολλαπλούς ρόλους της φροντίστριας για τους οποίους έχει εκπαιδευθεί».

Οι γυναίκες που απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία της ΑΡΣΙΣ ως θύματα βίας ζητώντας εξειδικευμένη υποστήριξη είτε προτρέπονται να καλέσουν στην τηλεφωνική γραμμή SOS εθνικής εμβέλειας 15900, είτε διασυνδέονται με άλλες εξειδικευμένες υπηρεσίες και δομές, συμβουλευτικά κέντρα και ξενώνες για θύματα κακοποίησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος