Θεσσαλονίκη: Κανένα περιστατικό σοβαρής ηπατίτιδας σε παιδιά στην Ελλάδα

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει σε Ευρώπη και ΗΠΑ, λόγω των αυξημένων περιστατικών σοβαρής ηπατίτιδας σε μικρά παιδιά. Κανένα περιστατικό σοβαρής ηπατίτιδας  σε μικρά παιδιά δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, με έκτακτη ανακοίνωσή του, εφιστά την προσοχή στους παιδιάτρους και τις Επιστημονικές Ενώσεις των Γιατρών, για την έγκαιρη διάγνωση των συμπτωμάτων.
Οι επιστήμονες, όπως λένε, περιμένουν επιπλέον στοιχεία για τα περιστατικά, ενώ ,τουλάχιστον έως τώρα, τα περιστατικά δεν συνδέονται με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Η αιτία χαρακτηρίζεται άγνωστη, καθώς δεν έχει ταυτοποιηθεί, μέχρι στιγμής, ο ιός που προκαλεί αυτή τη σοβαρή φλεγμονή στο ήπαρ των παιδιών. Το σίγουρο είναι πως δεν ανήκει στους ιούς της ηπατίτιδας Α, Β, C, D ή Ε που προκαλούν συνήθως ηπατίτιδα στον άνθρωπο.
Η ηπατίτιδα μπορεί να υποχωρήσει από μόνη της με ξεκούραση και υγρά, ενώ, σε σπάνιες περιπτώσεις, το παιδί θα χρειαστεί να λάβει αγωγή. Αν το πρόβλημα εντοπιστεί έγκαιρα, είναι κατά κανόνα άμεσα αναστρέψιμο, λένε οι επιστήμονες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος