Θεσσαλονίκη: Ετοιμόγεννη με αιμορραγία καταγγέλλει ότι την έδιωξαν γιατί έληγε η εφημερία και έχασε το παιδί της

Για εγκληματική συμπεριφορά δύο γιατρών δύο νοσοκομείων κάνει λόγο ένα ανδρόγυνο από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, η γυναίκα μετέβη ετοιμόγεννη στο «Ιπποκράτειο» αλλά την έδιωξαν, επειδή έληγε η εφημερία του νοσοκομείου και, όταν μεταφέρθηκε στο «Παπαγεωργίου» που εφημέρευε, δεν την υπέβαλλαν σε επείγουσα καισαρική τομή, με αποτέλεσμα να υποστεί επιπλοκές και να χαθεί η ζωή του νεογέννητου παιδιού της.

Το ζευγάρι υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητώντας την ποινική δίωξη των γιατρών που επιλήφθηκαν του περιστατικού και στα δύο νοσοκομεία.

Αναλυτικότερα, στις 26 Φεβρουαρίου 2022, η γυναίκα, η οποία διένυε την 39η εβδομάδα της κύησης, μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τον σύζυγό της στο εφημερεύον νοσοκομείο «Ιπποκράτειο». Όπως περιγράφεται στη μήνυση, είχε αφόρητους πόνους και συσπάσεις στη μήτρα, με αίμα, ενώ ήταν ασυμπτωματική ασθενής της νόσου Covid -19 και εμβολιασμένη με δύο δόσεις.

Όπως υποστήριξε η γυναίκα, παρότι δήλωσε την κρισιμότητα της κατάστασής της, οι γιατροί αρνήθηκαν να της κάνουν εισαγωγή και να την υποβάλουν σε καισαρική τομή και την έστειλαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το οποίο στις 8.00 π.μ. άρχιζε τη δική του εφημερία, όπου και εισήχθη με καθυστέρηση στη μαιευτική κλινική για επείγουσα, άμεση χειρουργική επέμβαση καισαρικής τομής, όπου έφερε στον κόσμο ένα άσφυγμο, άρρεν, ώριμο νεογνό υπό ισχιακή προβολή, έχοντας ήδη υποστεί εκ της εγκληματικής αρνήσεως αλλά και της καθυστερήσεως των δύο νοσοκομείων, αποκόλληση πλακούντα και ρήξη μήτρας, όπως λέει η ίδια.
Το νεογνό διασωληνώθηκε άμεσα με ισχαιμική υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια και έκτοτε μέχρι τον θάνατο του την 21 Ιουνίου 2022, παρέμεινε νοσηλευόμενο στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Η μητέρα νοσηλεύτηκε σε σοβαρή κατάσταση, λόγω αποκόλλησης του πλακούντα και ρήξης της μήτρας, για οκτώ ημέρες, από τις 26 Φεβρουαρίου έως και τις 4 Μαρτίου 2022.

Οι γονείς επισημαίνουν ότι μέχρι και την ώρα που έγινε η καισαρική τομή, χάθηκαν πάνω από τρεις πολύτιμες ώρες για την υγεία του εμβρύου και της εγκυμονούσας. Ωστόσο, δεν καταλογίζουν καμία ευθύνη στους γιατρούς της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του «Παπαγεωργίου», όπου οδηγήθηκε διασωληνωμένο το βρέφος και, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της διευθύντριας και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, δεν κατέστη δυνατό να το σώσουν.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο «Ιπποκράτειο», Γιώργος Δόντσιος, σχεδόν αποκλείει το ενδεχόμενο προσωπικό του νοσοκομείου να έδιωξε την ετοιμόγεννη γυναίκα, επειδή έληγε η εφημερία, τονίζοντας, παράλληλα, ότι, αν μία στο εκατομμύριο έγινε κάτι τέτοιο, η διοίκηση του νοσοκομείου θα προχωρήσει στην απόδοση ευθυνών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος