Θεσσαλονίκη: Αυτοψία του Νίκου Χαρδαλιά στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου

Εκτάκτως βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη ο Υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς , ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στο δάσος του Σέιχ Σου για να συντονίσει τους φορείς  για την αντιπυρική προστασία της περιοχής.

Τη Δευτέρα 14/6/2021, ξεκινά ο καθαρισμός 3.500 στρεμμάτων δασικής έκτασης του Σέιχ Σου που θα διαρκέσει 40 ημέρες, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς που ελλοχεύει κάθε καλοκαίρι.

Αυτό αποφασίστηκε κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον κ. Χαρδαλιά, τον Υπουργό Περιβάλλοντος, τον Υφυπουργό Εσωτερικών, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και την ηγεσία της Πυροσβεστικής, με αφορμή την πυροπροστασία αυτού του πνεύμονα οξυγόνου για τη Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, ενισχύονται οι περιπολίες. Σε ετοιμότητα βρίσκεται  ένα ελικόπτερο μεσαίου και ένα βαρέως τύπου τόσο για το Σέιχ Σου όσο και για τη Χαλκιδική.

Επιπλέον, στην επιχείρηση Δρυάδες που  αφορά εργασίες καθαρισμών, απομάκρυνση εύφλεκτης ύλης, διάνοιξης και συντήρησης δρόμων πρόσβασης για τα οχήματα πυρόσβεσης σε δασικές περιοχές της χώρας και σε 18 σημεία της Αττικής, εντάσσεται και το Σέιχ Σου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος