Θεσσαλονίκη: Αγώνας δρόμου για να μαζευτούν τα σκουπίδια

Σλάλομ από τους πολίτες στα στενά ανάμεσα στα σκουπίδια. Αγώνας δρόμου των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να σηκώσουν 400 τόνους σκουπιδιών. Μία απόφαση αναστολής των κινητοποιήσεων. Και η δικαστική εξέλιξη που έκρινε παράνομες τις κινητοποιήσεις. Αυτά συνθέτουν το σκηνικό της καθαριότητας στη Θεσσαλονίκη. Η πόλη δυσφορεί.

Με την επιχείρηση καθαριότητας στους δρόμους μετά τη λήξη της αποχής των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης να βρίσκεται σε εξέλιξη, οι υπάλληλοι δίνουν αγώνα με βροχή και αέρα προκειμένου να μαζευτούν τα σκουπίδια όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από τους δρόμους.
70 απορριμματοφόρα με περίπου 200 εργαζόμενους σε κάθε βάρδια βρίσκονται στους δρόμους εκτιμώντας ότι το αργότερο μέχρι αύριο το βράδυ οι κάδοι θα έχουν αδειάσει.

Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα έχουν αναστείλει τις κινητοποιήσεις του τα σκουπίδια συνεχίζουν να ξεχειλίζουν από τους κάδους ενώ λόγω των θυελλωδών ανέμων έχουν διασκορπιστεί παντού).
Πιο δύσκολη η κατάσταση στα στενά απ΄ότι στους κεντρικούς δρόμους όπου τα σκουπίδια σχημάτιζαν βουνά. Δεν λείπουν οι περιπτώσεις όπου λόγω και των ογκωδών αντικειμένων η διέλευση από πεζοδρόμια είναι αδύνατη.

Οι εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους από χθες το απόγευμα οπότε και ελήφθη η απόφαση αναστολής των κινητοποιήσεων. Λίγες ώρες αργότερα και μετά την αγωγή της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης γινόταν γνωστή η απόφαση του πρωτοδικείου που έκρινε ως παράνομη την κινητοποίηση.

Μεταξύ των αιτημάτων των εργαζομένων είναι η παροχή ατομικών μέσων προστασίας, η χορήγηση αποζημίωσης για αυτά αλλά και η έλλειψη προσωπικού.
Εκτιμάται ότι μέχρι το πρωί της Πέμπτης στα πεζοδρόμια βρίσκονταν περίπου 400 τόνοι απορριμμάτων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ – ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΕΛΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος