Με παιδικές και νεανικές φωνές θα «πλημμυρίσει» από σήμερα το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς αρχίζει το 10ο Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών με τίτλο «The a capella time». Χορωδίες, φωνητικά σύνολα a capella και χορωδιακά εργαστήρια από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και φωνητικά σύνολα από την Ουγγαρία και την Ιταλία θα γεμίσουν τα απογεύματα αυτής της εβδομάδας, έως και το Σάββατο.
Εκατοντάδες παιδιά και νέοι που θα πλαισιώσουν το φεστιβάλ, θα προσφέρουν στους ακροατές συγκινητικές μουσικές στιγμές από ένα πλούσιο ρεπερτόριο, με σπουδαία έργα τόσο από το ελληνικό όσο και από το διεθνές ρεπερτόριο.
Μάλιστα, αύριο, τη δεύτερη μέρα διεξαγωγής του Φεστιβάλ, στο πρόγραμμα θα συμμετάσχει ο Ρώσος πιανίστας Αλεξέι Βολόντιν, ο οποίος συμπράττει με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ρουμανίας και θα πλαισιωθεί από το Χορωδιακό Εργαστήρι Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ. και τη Χορωδία ΤΜΕΤ Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ έχει η Μαρία – Έμμα Μελιγκοπούλου. Η ώρα έναρξης καθημερινά (4-8 Απριλίου) είναι στις 7 το απόγευμα, στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος