Το 74% από τις αροτραίες καλλιέργειες, τις καλλιέργειες που έχουν κύκλο ζωής μικρότερο του ενός έτους, όπως τα δημητριακά και τα λαχανικά, και το 11,7% από τις δενδρώδεις καλλιέργειες (μήλα, ακτινίδια, κάστανα) παράγεται στον Θεσσαλικό κάμπο.
Όσες από αυτές τις καλλιέργειες καταστράφηκαν από τις πλημμύρες υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν 5 χρόνια για να επανακάμψουν.
Ειδικότερα, τα αγροτικά προϊόντα που παράγονται στη Θεσσαλία, σε σχέση με το σύνολο της χώρας είναι:
- Αχλάδια 54,7%
- Βιομηχανική ντομάτα 52,8%
- Αμύγδαλα 51,7%
- Κάστανα 39,5%
- Βαμβάκι 38%
- Καρύδια 26,3%
Τα κτηνοτροφικά προϊόντα που παράγονται στη Θεσσαλία σε σχέση με το σύνολο της χώρας είναι:
- Μαλακά τυριά 405
- Σκληρά τυριά 25%
- Βόειο γάλα 19,7%
- Πρόβειο γάλα 19,4%
- Αίγειο γάλα 13,7%
- Βόειο κρέας 18,5%
- Χοιρινό κρέας 10%
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος