Θ. Σκυλακάκης (Γ.Γ. Παν. Συλ. Φαρμακαποθηκαρίων) στο Πρώτο: 5 πολυεθνικές και ομάδα φαρμακαποθηκών/φαρμακείων ευθύνονται για τις ελλείψεις φαρμάκων (audio)

«Εμείς ως ΠΣΦ “δείχνουμε” δύο κατευθύνσεις για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον χώρο του φαρμάκου. Τις 5 πολυεθνικές εταιρίες, τις οποίες έχουμε καταγγείλει για εισαγωγές μικρότερης ποσότητας φαρμάκων από όσες απαιτούνται και ομάδα φαρμακαποθηκών και φαρμακείων που κάνουν παράνομες εξαγωγές». Αυτό κατήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ερωτηθείς από την Ευαγγελία Μπαλτατζή στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή “Ναι μεν Αλλά”, γιατί εξακολουθούν να υφίστανται ελλείψεις στην αγορά φαρμάκων στη χώρα μας, προκαλώντας προβλήματα σε όλο τον κύκλο διάθεσης του φαρμάκου.

Παρέπεμψε μάλιστα σε ομιλία, πριν από δύο χρόνια, του Γενικού Διευθυντή ΣΦΕΕ (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας) κ. Χειμώνα ότι «οι παράνομες εξαγωγές τείνουν να εξισωθούν με τις νόμιμες ποσοτικά και αξιακά».

Μάλιστα τόνισε πως «όλα αυτά τα έχουμε καταγγείλει σε όλες τις συναντήσεις μας με την ηγεσία του υπουργείου την τελευταία πενταετία και μάλιστα έχουμε προτείνει ένα πολύ συγκεκριμένο μέτρο,  τα φάρμακα υποχρεωτικά να πωλούνται με ηλεκτρονική συνταγή σε έναν ΑΜΚΑ ή αριθμό ασφάλισης για αλλοδαπό». Με το μέτρο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, θα σταματήσει το παράνομο εξαγωγικό εμπόριο φαρμάκων και θα μειώσει την ένταση ελλείψεων, ενώ υπογράμμισε καταλήγοντας ότι «οι κανόνες πρέπει να τηρούνται από όλες τις πλευρές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος