Θ. Κοντογεώργης στο Πρώτο: Ελεύθερη πλέον η επιλογή εμβολίων (audio)

«Ο πολίτης μπορεί, πλέον, να επιλέξει όποιο εμβόλιο επιθυμεί. Βλέπουμε αυξημένη συμμετοχή τις τελευταίες ημέρες σε όλες τις ηλικιακές ομάδες», τόνισε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα. Επισήμανε ότι πλέον υπάρχει καθολική πρόσβαση στον εμβολιασμό, καθώς και επάρκεια εμβολίων, λέγοντας ότι «έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε ακόμη και αύριο εμβολιασμό σε κάθε πολίτη σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας».

Όπως είπε, θα υπάρξουν «εμβολιασμοί σε πλατείες και πλαζ», αλλά δεν είναι κάτι που θα συμβεί άμεσα τις επόμενες ημέρες. Σημείωσε, πάντως, ότι ξεκινά – όπως ήδη ανακοινώθηκε – το πρόγραμμα για τον εμβολιασμό σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές. «Θα ξεκινήσει από την Κρήτη όπου κινητές μονάδες του υπουργείου Υγείας, με βάση κάποιες λίστες από τους δήμους, θα προχωρήσουν σε εμβολιασμό ανθρώπων οι οποίοι για κάποιο λόγο δεν έχουν πρόσβαση σε εμβολιαστικά κέντρα». Εκτίμησε, δε, ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί κατ΄ οίκον  θα ξεκινήσουν στις 10 με 12 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντογεώργη, το 45% του ενήλικου πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο. «Στον γενικό πληθυσμό, το ποσοστό ανέρχεται περίπου στο 36% με 37%. Είναι το έκτο υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη. Στόχος μέσα στο καλοκαίρι να πετύχουμε ένα ποσοστό γύρω στο 70%, για να φτάσουμε στο επιθυμητό τείχος ανοσίας», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι  4,8 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν προχωρήσει σε εμβολιασμό μιας δόσης. «Ειδικά οι πιο ευάλωτες ηλικίες όπως είναι οι άνθρωποι άνω των 60 ετών, έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό σε ποσοστό 75%», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς εάν «τσίμπησαν» οι νέοι στην προτροπή του πρωθυπουργού για την κάρτα των 150 ευρώ, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, είπε ότι «δεν πρέπει να τσιμπάμε στη συνωμοσιολογία, στο λαϊκισμό και την άρνηση των επιστημονικών δεδομένων», Πρόσθεσε ότι «από τη Δευτέρα και μετά έχουμε δει μια αυξανόμενη συμμετοχή των νέων, σχεδόν διπλασιάστηκαν τα προγραμματισμένα ραντεβού».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος