Freedom Pass: Κλείστηκαν 18.000 ραντεβού σε 24 ώρες- Θετική ανταπόκριση των νέων (video)

Θετική είναι η ανταπόκριση των νέων ηλικίας 18-25 ετών στην «Κάρτα Ελευθερίας» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Κλείστηκαν 18.000 ραντεβού σε λίγες ώρες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κλειστεί σχεδόν τα μισά.

Η «Κάρτα Ελευθερίας» θα είναι  ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα, αξίας 150 € και διαθέσιμη το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου. Δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού αλλά θα εξυπηρετεί, τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Δικαιούχοι είναι όσοι  γεννήθηκαν από το 1996 έως το 2003  και έχουν κάνει ή θα κάνουν μέχρι το τέλος της χρονιάς τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού .

Η έκδοση της κάρτας θα γίνεται μέσω ειδικής πλατφόρμας  στο gov.gr και αφού ο ενδιαφερόμενος κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Η διαδικασία ολοκληρώνεται μία ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω email και SMS. Υπάρχει μέριμνα και για εκείνους που δε θα έχουν έξυπνη συσκευή.

‘Oπως τόνισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η συμμετοχή των νέων έως τώρα στους εμβολιασμούς ήταν λίγο λιγότερη από 20% ενώ δεν είχαν γίνει δέκτες κάποιας πολιτικής ενίσχυσης το προηγούμενο διάστημα.

Οι κάτοχοι θα μπορούν να κάνουν χρήση σε :

  • Αεροπορικές ακτοπλοϊκές σιδηροδρομικές και οδικές μεταφορές
  • Ενοικίαση οχημάτων
  • Καταλύματα, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις
  • Ταξιδιωτικά γραφεία,
  • Κινηματογράφος
  • Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού
  • Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.

Υπενθυμίζεται ότι η «Κάρτα Ελευθερίας» αποθηκεύεται  στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ηλεκτρονικό εμπόριο και σε e-shops Καθώς επίσης  σε ανέπαφές συναλλαγές και Pos.

Ρεπορτάζ: Δ. Γκάτσιος 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος