Θ. Κοντογεώργης: Αυθημερόν ο εμβολιασμός σε πολλές περιοχές της χώρας – 100.000 νέα ραντεβού (video)

Ως μέτρα ενθάρρυνσης που απαιτούν έναν χρόνο για να αφομοιωθούν από τους πολίτες χαρακτήρισε ο Θανάσης Κοντογεώργης, γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, τα οποία θα ξεκινήσουν να ισχύουν από τις 13 Σεπτεμβρίου.

«Όλα αυτά τα μέτρα προωθούν τον εμβολιασμό. Μέχρι την 13 Σεπτεμβρίου, που είναι η έναρξη της σχολικής χρονιάς, η αγορά θα προσαρμοστεί με τις τεχνικές προδιαγραφές ώστε να είναι όλοι έτοιμοι», δήλωσε ο κ. Κοντογεώργης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ «από τη Δευτέρα έχουμε περίπου 100.000 συμπολίτες μας που έχουν προστεθεί στα έξι εκατομμύρια που έχουν εμβολιαστεί. Από τους 100.000, πολλοί προχώρησαν στον εμβολιασμό τους και μάλιστα αυθημερόν γιατί στις περισσότερες περιοχές της χώρας (το ηλεκτρονικό σύστημα) δίνει τη δυνατότητα να κλείσεις το ραντεβού σου το πρωί και μετά από λίγες ώρες να εμβολιαστείς. Άρα, από τα χαμηλά νούμερα που βλέπαμε τις τελευταίες εβδομάδες του Ιουλίου και τις πρώτες του Αυγούστου, αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια μεγάλη άνοδο γιατί πολλοί συμπολίτες μας, πέρα από τα μέτρα ενθάρρυνσης, επιστρέφουν από τον τόπο των διακοπών. Συναισθάνονται και αυτοί την ανάγκη και βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων να προχωρήσουν στον εμβολιασμό. Αυτό είναι αρκετά ενθαρρυντικό, βέβαια, δεν αρκεί, γι’ αυτό και προχωράμε και σε νέες ενέργειες».

Αν χρειαστεί θα γίνουν τρίμηνες συμβάσεις

Mιλώντας για την στάση της ΠΟΕΔΗΝ ο κ. Κοντογεώργης τόνισε ότι «το μέτρο είναι επιβεβλημένο. Όσοι εργάζονται στον κλάδο της δημόσιας υγείας πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Η κυβέρνηση έχει εκπονήσει ένα σχέδιο σε περίπτωση που παρατηρηθούν κάποια προβλήματα σε κάποια νοσοκομεία και δομές υγείας. Χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα για να καλύψουμε τα κενά που τυχόν προκύψουν. Από τη στιγμή που όλα σχεδόν τα συνδικαλιστικά όργανα στις δομές υγείας διακηρύσσουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και φαίνεται ότι είναι υπέρ, νομίζω ότι όλα τα υπόλοιπα είναι ακατανόητα και αντιφατικά».

Όπως διευκρίνισε, ήδη εκπονείται ένα σχέδιο με μετακινήσεις και μεταθέσεις και θα επιστρατευθεί το μέτρο των τρίμηνων συμβάσεων για την εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας. «Έχουμε μια καλή εικόνα για όλες τις περιοχές. Ακόμα και τώρα, αν κάποιος υγειονομικός μπει στην πλατφόρμα μπορεί να εμβολιαστεί εντός της ημέρας».

Μιλώντας για το ποσοστό εμβολιασμού στο υγειονομικό προσωπικό, ο κ. Κοντογεώργης αποκάλυψε ότι είναι άνω του 85%. «Ανά υγειονομική περιφέρεια και νομούς παρατηρούνται κάποιες διακυμάνσεις. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση το όποιο θέμα μπορεί να εμφανιστεί είναι διαχειρίσιμο και αντιμετωπίσιμο».

Ο ίδιος, δεν παρέλειψε να πει, ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι και στα ιδιωτικά ιατρικά ώστε να εντοπιστούν όλοι όσοι υποχρεούνται να εμβολιαστούν και δεν το έχουν κάνει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος