Θ. Καράογλου στο Πρώτο: Θολωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία με τη Γαλλία, ψάχνει για προσχήματα – Θα πουν και για το… Διάστημα (audio)

«Υπερβολική η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θαμπωμένος και θολωμένος από την τεράστια εθνική επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Δένδια με την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία, ψάχνει να βρει προσχήματα για να καταψηφίσει», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αντέτεινε ότι υπάρχει διευκρίνιση ότι με τον όρο επικράτεια καλύπτονται επίσης η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ, ενώ για τα περί αποστολής Ελλήνων στρατιωτών στην Αφρική στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας, είπε ότι «δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα», καθώς τυχόν αποστολές τέτοιου είδους «θα αποφασιστούν στο πλαίσιο του ΟΗΕ και της ΕΕ».

«Ακόμη και αν έβγαινε ο ίδιος ο πρόεδρος Μακρόν να μιλήσει για αυτά, θα έβγαιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσουν για το Διάστημα», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι μια τεράστια εθνική επιτυχία, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ από μικροψυχία δεν αναγνωρίζει. Μια υπεύθυνη στάση ενός σοβαρού αντιπολιτευόμενου κόμματος θα ήταν να υπερψηφίσει τη συμφωνία. Η αντιπολίτευση οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Υπάρχουν άλλα ζητήματα όπου υπάρχουν προβλήματα και στα οποία μπορεί αν γίνει μεγάλη συζήτηση, για παράδειγμα η Οικονομία και η ακρίβεια. Τα εθνικά ζητήματα δεν προσφέρονται για τέτοιου είδους μικρόψυχη αντιπολιτευτική τακτική», υπογράμμισε.

Ο κ. Καράογλου αρνήθηκε τα περί υψηλού κόστους, λέγοντας πως επειδή η Γαλλία έχασε τη μεγάλη παραγγελία των 56 δισεκατομμυρίων από την Αυστραλία, υποχρεώθηκε να κάνει πολύ καλύτερες τιμές. Ανέφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι «θα πάρουμε 3 φρεγάτες, στην τιμή των 2». «Τους χρειαζόμαστε αυτούς τους εξοπλισμούς, γιατί δεν εκσυγχρονίσαμε τα οπλικά μας συστήματα στα χρόνια της κρίσης. Είναι απαραίτητοι εάν θέλουμε να επιβιώσουμε ως έθνος, γιατί έχουμε στα ανατολικά έναν κακό γείτονα», σημείωσε.

«Λεφτά υπάρχουν, γιατί θα γίνει σωστή κατανομή σε βάθος χρόνου. Δεν θα επιβαρυνθεί το δημόσιο χρέος», διαβεβαίωσε ο πρώην υπουργός της ΝΔ.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος