Θ. Γκλαβίνας: Ο κ. Κασσελάκης επιλέγει να είναι βολικός αντίπαλος της ΝΔ

Σύνοψη
  • Αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο Νίκος Ανδρουλάκης «έχει δεσμευτεί ότι θα ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το τι συμβαίνει, αφού αφορά έναν πολιτικό αρχηγό», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
  • «Ενώ βρισκόμαστε σε τέτοια σύγκρουση και κόντρα με την κυβέρνηση ο κ. Κασσελάκης ισχυρίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει ουρά της Νέας Δημοκρατίας και μάλλον αυτό έχει να κάνει με ότι η Νέα Δημοκρατία τον επιλέγει ως βολικό αντίπαλο » είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Αισιόδοξος ότι «σεσχέση με τα νούμερα των δημοσκοπήσεων το ΠΑΣΟΚ θα είναι πολύ παραπάνω», δήλωσε, μιλώντας στο ΕΡΤnews o εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Θανάσης Γλαβίνας. Αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων, επεσήμανε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει δεσμευτεί ότι θα ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το τι συμβαίνει, αφού αφορά έναν πολιτικό αρχηγό. «Ενώβρισκόμαστε σε τέτοια σύγκρουση και κόντρα με την κυβέρνηση ο κ. Κασσελάκης ισχυρίζεται ότιτο ΠΑΣΟΚ έχει γίνει ουρά της Νέας Δημοκρατίας καιμάλλον αυτό έχει να κάνει με ότι η Νέα Δημοκρατία τον επιλέγει ως βολικό αντίπαλο γιατί την ευνοεί, και ο ίδιος προσπαθεί να ενισχύσει αυτό το σενάριο», είπε ο Θανάσης Γκλαβίνας.

«Kαθένας από το μετερίζι του και ο κος Ζαγοράκης από το δικό του»

«Ο κύριος Ζαγοράκης σήκωσε το Κύπελλο και ήταν αρχηγός της Εθνικής ομάδας που έγραψε ιστορία. Από κει και πέρα υπάρχουν κι άλλοι υποψήφιοι στο ΠΑΣΟΚ, αλλά θα ήθελα αυτή η κουβέντα να γίνει και σχετικά με τον Πύρρο Δήμα και τη Νέα Δημοκρατία», είπε ο κ. Γκλαβίνας απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ο κ. Γκλαβίνας χαρακτήρισε πιθανό «αίτημα να μην υπάρξει καθυστέρηση γιατί αφοράμια διαδικασία η οποία έχει να κάνει και με τις εκλογές. Πρέπει να καθαρίσει το ζήτημα και μπορεί ο υπουργός Δικαιοσύνης να ζητήσει την επίσπευση, να καθαρογραφεί άμεσα η απόφαση, να επιδοθεί στην ΑΔΑΕ και ως προβλέπεται στο νόμο, να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για να ενημερώσει, τον κύριο Ανδρουλάκη για τους λόγους παρακολούθησής του. Ο κ. Ανδρουλάκης θα ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το τι συμβαίνει, γιατί κατανοούμε όλοι ότι είναι αυτονόητο ότι πρέπει οι Έλληνες πολίτες να γνωρίζουν ποιοι και για ποιο λόγο.Ο κ. Ανδρουλάκης είναι ο μόνος ο οποίος έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, δεν το είδαμε να το κάνουνε οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, που έχουν το δικαίωμα κι αυτοί να πάνε να ζητήσουν τους λόγους άρσης του απορρήτου. Αναμένουμε φυσικά και την εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει χρησιμοποιήσει κάθε νομικό εργαλείο που είχε στη διάθεσή του ώστε να έρθει στο φως η αλήθεια».
«Για όσα λέει και κάνει ο κύριος Κασσελάκης ο πρώην υποψήφιος υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει ουρά της Νέας Δημοκρατίας ενώ βρισκόμαστε σε μια τέτοια σύγκρουση και σε μια τέτοια κόντρα, μάλλον αυτό έχει να κάνει, με το ότ είναι βολικός της αντίπαλος, τόνισε ο κ. Γκλαβίνας.

Όπως και στις εθνικές εκλογές, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΠΑΣΟΚ πιο κάτω από τα πραγματικά αποτελέσματα

«Είμαστε και σε αυτή την περίπτωση αισιόδοξοι και το πιστεύουμε πραγματικά πεπεισμένοι ότι σε σχέση με τα νούμερα των δημοσκοπήσεων το ΠΑΣΟΚ θα είναι πολύ παραπάνω.
Αντίστοιχα για τον ΣΥΡΙΖΑ εγώ θυμάμαι το 27% στις δημοσκοπήσεις πριν από τις εθνικές εκλογές και τον είδα τελικά στο 20 και μετά, στο 17.

Η θεωρία η οποία ακούγεται τελευταία, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και προσεγγίζει νέα κοινά, αν πραγματικά ισχύει θα πρέπει να επιβεβαιωθεί στην κάλπη, πρόσθεσε ο κ. Γκλαβίνας και επέμεινε ότι «το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανεβάσει αρκετά τα ποσοστά του και αυτό να συνοδευτεί με την κατάληψη της 2η θέσης».

«Πολιτικός εκβιασμός» από τη ΝΔ

Παράλληλα εκτίμησε για τη Νέα Δημοκρατία, εκτιμώντας ότι «η κοινωνική δυσαρέσκεια και λαϊκή οργή σε σχέση με τα σκάνδαλα, με τη μεγάλη αισχροκέρδεια, με όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητα των Ελλήνων, θα έχει και αυτή ένα πολύ χαμηλό αποτέλεσμα, παρά τις προσπάθειες»

Μάλιστα καταλόγισε στη ΝΔ ότι «εκβιάζει τους πολίτες με το ίδιο αφήγημα των εθνικών εκλογών ότι αν δεν μας ψηφίσετε η χώρα δεν θα πάει καλά.

Τέλος, για τον μουσουλμάνο βουλευτήΜπαράν Μπουρχάν που τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γκλαβίας είπε: «Είναι παλιά υπόθεση. Αφορούσε μια δικογραφία για παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων.
Με βάση το άρθρο του Συντάγματος ήρθε η σχετική δικογραφία, τη μελετήσαμε, συζητήσαμε και αποφασίσαμε ότι μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση η οποία αφορά τον βουλευτή θα τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας, ώστενα δικαστεί και να υπερασπίσει την αθωότητά του».

Πηγή: ΕΡΤnews – «Newsroom»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος