To κοινοβούλιο του Ιράν, όπως μεταδίδει το Al Jazeera, ενέκρινε νομοσχέδιο που προβλέπει την αναστολή της συνεργασίας με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), σύμφωνα με δημοσίευμα της ημιεπίσημης ιρανικής ιστοσελίδας Nournews.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, βάσει του νέου σχεδίου, οι επιθεωρητές του ΔΟΑΕ θα μπορούν να εισέρχονται στο Ιράν μόνο με ρητή έγκριση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και υπό την προϋπόθεση ότι ο οργανισμός θα παρέχει εγγυήσεις για την ασφάλεια των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.
#Iran parliament votes to suspend cooperation with #IAEA.
— Pantea Vasseq (@vasseq) June 25, 2025
The bill prohibits the entry of IAEA inspectors unless the security of the facilities is guaranteed, subject to the approval of the Supreme National Security Council.
222 in favor, 0 against, 1 abstained. https://t.co/StZrhminhC
Η κίνηση αυτή αναμένεται να εντείνει την ένταση στις σχέσεις μεταξύ Τεχεράνης και των διεθνών παρατηρητών, ειδικά εν μέσω ευρύτερων ανησυχιών για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τις συνομιλίες για την αναβίωση της Συμφωνίας του 2015 (JCPOA).
Πηγή: Al Jazeera
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος