Τέλος Αυγούστου η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ (video)

Πληρωμή του ΕΝΦΙΑ σε 5 δόσεις με την πρώτη να έρχεται στο τέλος Αυγούστου σχεδιάζει το υπουργείο οικονομικών. Τα σχετικά εκκαθαριστικά αναμένεται να αναρτηθούν στο ΤΑXIS έως το τέλος Ιουλίου, προθεσμία η οποία ισχύει και για τις διορθώσεις στο Ε9 ώστε να επιβληθεί μισό πρόστιμο.

Aντίστροφη μέτρηση πλέον για τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Από την περασμένη εβδομάδα που ολοκληρώθηκε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ξεκίνησε η διαδικασία για την έκδοσή τους. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι οπως λέει ο Τρύφων Αλεξιάδης να αναρτηθούν στο taxis μέχρι το τέλος Ιουλίου και η πρώτη δόση να πληρωθεί στο τέλος Αυγούστου.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι ο εισπρακτικός στόχος του υπουργείου παραμένει στα 2,65 δισ. ευρώ ακόμα και μετά τις τελευταίες αλλαγές στους δικαιούχους έκπτωσης ή απαλλαγής. Η έκπτωση 50% χάνεται αν υπάρχει εισόδημα 300 ευρώ απο τόκους που αντιστοιχεί σε καταθέσεις 30 με 35.000 ευρώ και η πλήρης απαλλαγή αν οι τόκοι είναι 600 ευρώ που προέρχονται από καταθέσεις 64 με 68.000 ευρώ. Η κατάργηση των εκπτώσεων για καταθέσεις ανω των 30.000 ευρώ έγινε για λόγους δικαιοσύνης, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Μέχρι τις 29 Ιουλίου μπορούν να γίνουν διορθώσεις στο Ε9 με το μισό πρόστιμο
(50 ευρώ)
*αν προκύπτει επιστροφή φόρου συμψηφίζεται με τρέχοντες φόρους
*αν προκύπτει επιπλέον φόρος προσαυξάνεται κατά 0,73% για κάθε μήνα
Σε πολλές περιπτώσεις τα λανθασμένα στοιχεία , όπως ο όροφος που βρίσκεται ένα διαμέρισμα ή το είδος των κτισμάτων στα αγροτεμάχια , αυξάνουν υπέρμετρα τον ΕΝΦΙΑ.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Νίκος Γρυλλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος