Τελευταία ημέρα για την πρώτη δόση των τηλεοπτικών αδειών

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την καταβολή της 1ης δόσης του τιμήματος για τις τηλεοπτικές άδειες, με 2 από τους 4 υπερθεματιστές, Αλαφούζος και Μαρινάκης να έχουν ήδη καταθέσει τα χρήματα, ενώ αναμένεται η ανάλογη κίνηση και από τους κυρίους Κυριακού και Καλογρίτσα.

Την Παρασκευή η πλευρά Αλαφούζου κατέβαλε στη ΦΑΕ Πειραιά το ποσό των 14.533.333,34 ευρώ, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των 43,6 εκατ. ευρώ τα οποία προσέφερε για να αποκτήσει την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε. Λίγο αργότερα ακολούθησε η πλευρά Μαρινάκη, που κατέθεσε στη ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά 24.633.333,34 ευρώ (συνολική προσφορά 73,9 εκατ. ευρώ), για την τέταρτη άδεια του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι για τη δεύτερη άδεια υπερθεματιστής έχει αναδειχθεί το σχήμα Κυριακού, που θα πρέπει μέχρι το απόγευμα να καταβάλει το ένα τρίτο των 75,9 εκατ. ευρώ της προσφοράς του, δηλ. 25.300.000 ευρώ. Επίσης το σχήμα συμφερόντων Β. Καλογρίτσα θα πρέπει επίσης μέχρι το απόγευμα να καταβάλει 17.533.333,34 ευρώ (από τα 52,6 εκατ. ευρώ της δικής του προσφοράς) για την τρίτη άδεια.
Όπως προβλέπει η παράγραφος 8.4 της προκήρυξης, σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής οποιασδήποτε από τις επόμενες δόσεις του τιμήματος «ανακαλείται αυτοδικαίως η χορηγηθείσα άδεια».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος