Ταξίδι στον Βόρειο Πόλο με ιστιοπλοϊκό τον προσεχή Ιούλιο

Array
Ταξίδι στον Βόρειο Πόλο ετοιμάζουν ένας Έλληνας ιστιοπλόος και η ομάδα του. Οι ιστιοπλόοι θα εξερευνήσουν την χλωρίδα και την πανίδα στην ευρύτερη περιοχή του Αρχιπελάγους Σβάλμπαρντ, προκειμένου να εξάγουν συμπεράσματα για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

O Γιώργος Ποδάρας θα βρεθεί σύντομα στο αγαπημένο του μέρος. Το σκάφος του είναι δεμένο στη μαρίνα της Αρετσούς. Ετοιμάζεται να ταξιδέψει στο Σβάλμπαρντ, το βορειότερο αρχιπέλαγος του πλανήτη στον βόρειο παγωμένο ωκεανό. Το ταξίδι θα γίνει τον Ιούλιο και η ομάδα θα αποτελείται από 3 σκάφη και 28 ιστιοπλόους.

Ο ίδιος ο εκπαιδευτής ιστιοπλοΐας λέει ότι ήταν προσωπική του ανάγκη να βρει τα όρια των ιστιοπλοϊκών περιοχών του πλανήτη.

Το μοναδικό αυτό ταξίδι φτάνει μέχρι και τις παρυφές του Βόρειου Πόλου, ενώ είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο, λόγω της ανάγκης να προστατευθεί το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Η ομάδα επικοινώνησε με τις τοπικές αρχές, ώστε να έρθει σε συμφωνία για τους όρους του ταξιδιού, για να μην διαταραχθεί η βιοποικιλότητα του τόπου. Ο στόχος του ταξιδιού δεν είναι μόνο η παρατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής αλλά και το πώς διαμορφώνεται το μέρος από την κλιματική αλλαγή.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος