Τους 35 έφτασαν οι νεκροί από το χθεσινό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στη νότια Τανζανία. Πρόκειται για 32 μαθητές δημοτικού, ηλικίας 12 με 14 ετών, που πήγαιναν να δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις για το γυμνάσιο, δύο καθηγητές και ο οδηγός του λεωφορείου, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αστυνομία, η οποία εκτιμά ότι η υπερβολική ταχύτητα ήταν η αιτία του δυστυχήματος.
Ο προηγούμενος απολογισμός των 29 νεκρών μεταξύ των μαθητών αυξήθηκε μετά τον θάνατο τριών ακόμη παιδιών τα οποία υπέκυψαν στα τραύματά τους. Άλλα τρία παιδιά εξακολουθούν να νοσηλεύονται.
Το δυστύχημα σημειώθηκε χθες το πρωί σε μια περιοχή του Καράτου, που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από την πόλη Αρούσα. Το λεωφορείο βγήκε από τον δρόμο και έπεσε στον ποταμό Μαρέρα.
Το οδικό δίκτυο της Τανζανίας, της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στην ανατολική Αφρική, είναι επικίνδυνο, ωστόσο τα λεωφορεία παραμένουν το κύριο δημόσιο μεταφορικό μέσο μεταξύ των πόλεων.
Περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα μεταξύ των ετών 2014 και 2016, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος