Τα καλά νέα των Πανελλαδικών Εξετάσεων – Σύμβουλος σταδιοδρομίας συμβουλεύει γονείς και υποψηφίους (video)

Με τους υποψηφίους των φετινών Πανελλαδικών να έχουν μπει στην τελική ευθεία για τις εξετάσεις που ξεκινούν στις 3 Ιουνίου ο μαθηματικός και σύμβουλος σταδιοδρομίας, Στράτος Στρατηγάκης, μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» για το τι αλλάζει φέτος.

Η κατάργηση του διπλού μηχανογραφικού και η ανακοίνωση των βάσεων σχετικά νωρίς, στις αρχές Αυγούστου είναι δύο από τα σημαντικότερα νέα για τους μαθητές των λυκείων.

«Τα παιδιά θα δώσουν, όπως πέρυσι, ένα μηχανογραφικό στο οποίο θα δηλώσουν μέχρι και όλες τις σχολές του επιστημονικού πεδίου που ανήκουν» δήλωσε ο κ. Στρατηγάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις 17 ημέρες λιγότερης αγωνίας που θα κερδίσουν φέτος οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων και οι γονείς τους.

Τι αλλάζει φέτος για τους υποψηφίους

  1. Καταργείται το διπλό μηχανογραφικό
  2. Ανακοίνωση των βάσεων μέχρι 10 Αυγούστου
  3. Το μηχανογραφικό των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις από 17/5
  4. Μείωση του ελάχιστους ύψους για τα κορίτσια στην Αστυνομία , το Λιμενικό και την Πυροσβεστική.
  5. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής παίρνει υπόψη τις επιδόσεις των υποψηφίων

Σύμφωνα με τον σύμβουλο σταδιοδρομίας μέχρι τις 29 Mαΐου θα μπορούν να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις το μηχανογραφικό τους.

O κ. Στρατηγάκης αναφέρθηκε και στη μείωση του ύψους των κοριτσιών για τις σχολές της Αστυνομίας και του Λιμενικού που από το 1,70 μ. έπεσε στο 1,63 μ. και την κατάργηση του ορίου για την Πυροσβεστική.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ελάχιστη βάση εισαγωγής και το πώς έχει επηρεάσει η πανδημία στην εκπαιδευτική διαδικασία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κινδυνεύουμε να μην έχουμε καλές επιδόσεις».

Οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής ανά σχολή

«Επειδή οι Πανελλαδικές είναι ένας διαγωνισμός συμπλήρωσης θέσεων τα τελευταία χρόνια μπαίνουν δύσκολα θέματα γιατί ο σκοπός είναι να γράψουν πάνω από το 18 μόνο το 10% των υποψηφίων. Κάθε χρόνο το τέταρτο θέμα στα ειδικά μαθήματα είναι και πιο δύσκολο» σχολίασε ο κ. Στρατηγάκης, ενώ παρέθεσε και σειρά καρτών όπου αποτυπώνονται οι επιδόσεις των υποψηφίων σε σχολές όπως Φιλολογίας και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ.

Τα καλά νέα των Πανελλαδικών Εξετάσεων – Σύμβουλος σταδιοδρομίας συμβουλεύει γονείς και υποψηφίους (video)

«Αν πέσουμε σε χρονιά που οι επιδόσεις των παιδιών είναι κακές τότε θα έχουμε ένα μέσο όρο βαθμολογίας γύρω στο 9 που θα δώσει πολύ χαμηλό EBE», δήλωσε ο κ. Στρατηγάκης ο οποίος αναφέρθηκε και στον αριθμό των εισακτέων φέτος που θα είναι μειωμένος κατά 9.000. «Αυτές οι θέσεις ήταν πλασματικές», τόνισε σχετικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος