Τ. Πατρίκιος: Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως κωμωδία – Ο Πούτιν κάνει ότι θέλει και το επιβάλλει (video)

O Τίτος Πατρίκιος, ποιητής και πεζογράφος σχολίασε στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ τις δραματικές εξελίξεις μετά την στρατιωτική επίθεση που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη με άγνωστες συνέπειες για τόσο για τους Ουκρανούς, την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο, δηλώνοντας συγκλονισμένος με όσα φρικτά συμβαίνουν.

«Όταν επαναλαμβάνεται η ιστορία, επαναλαμβάνεται υπό τη μορφή κωμωδίας. Και όμως επαναλαμβάνεται υπό τη μορφή τραγωδίας» δήλωσε ο κ. Πατρίκιος.

Ο ίδιος διερωτήθηκε αν ο πολιτισμός έχει σχέση με όλα αυτά, τονίζοντας ότι έχει: «Ένα κομμάτι ανθρώπων υπάρχει που είναι ταυτόχρονα στη σφαίρα του πολιτισμού και στη σφαίρα της πολιτικής που δημιουργεί τα γεγονότα αυτά».

«Βλέπω τους δημοσιογράφους που είναι στην Ουκρανία που με κίνδυνο της ζωής τους μας στέλνουν αυτές τις πληροφορίες και βλέπουμε όσα συμβαίνουν εκεί», συμπλήρωσε.

«Τα γεγονότα αυτά δεν δημιουργούνται από μόνα τους. Τα δημιουργεί κάποια εξουσία που είναι απόλυτη, ολοκληρωτική», ανέφερε ο σημαντικός Έλληνας μιλώντας για το ιστορικό παρελθόν.

Ο Πούτιν έχει όλα τα χαρακτηριστικά του απολυταρχικού ηγέτη – Κάνει ότι θέλει και το επιβάλλει

Σχολιάζοντας τη στάση του Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι όπως ο Χίτλερ και ο Στάλιν, έτσι και ο Πούτιν έχοντας απόλυτη κυριαρχία έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί ανεξέλεγκτα όποιον πόλεμο θέλει.

«Οι απόλυτοι μονάρχες έχουν ανάγκη και τον πολιτισμό για να τους καλύπτει και να τους εξιδανικεύει όπως, επίσης, και ο πολιτισμός έχει ανάγκη την εξουσία για να σταθεί στα πόδια του», επισήμανε.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι σήμερα το πώς οι άνθρωποι του πολιτισμού δεν θα υποκύπτουν στην εξουσία όταν αυτή πάει να γίνει αυθαίρετη και συγκεντρωτική. «Να μην υποκύπτουν στις παροχές και να την εξυπηρετούν», πρόσθεσε.

Εκφράζοντας την προσωπική του εκτίμηση για την πολεμική σύρραξη εντός της Ευρώπης ο κ. Πατρίκιος τόνισε ότι θα το ξεπεράσουμε, με πολλές θυσίες και πολλές στερήσεις.

Και όπως είπε, «η αλληλεγγύη είναι κάτι πολύ θετικό, αλλά πολλές φορές εμφανίζεται καθυστερημένα. Το πρόβλημα είναι να είναι και έγκαιρη».

Μιλώντας για την ηγεσία στην ΕΕ αλλά και στις μεγάλες δυνάμεις του κόσμου ο κ. Πατρίκιος ανέφερε ότι για να απογοητευτείς θα πρέπει πρώτα να έχεις γοητευτεί σχολίασε. «Από μία ηλικία και μετά τους βλέπω πια με κριτική ματιά».

Όσον αφορά τον Πούτιν, επανέλαβε ότι «έχει όλα τα χαρακτηριστικά του απολυταρχικού ηγέτη. Κάνει ότι θέλει και το επιβάλλει» είπε και πρόσθεσε ότι «ο ευτελής λαϊκισμός πάει πάντοτε με τις απολυταρχίες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος