Τ. Γαϊτάνης στο Πρώτο: Ο ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά διαστρεβλώνει την πραγματικότητα γιατί έχει εμμονή με την μεσαία τάξη (audio)

Σε σχέση με τις γονικές παροχές και την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ευνοείται μόνο η μεγάλη ακίνητη περιουσία, απάντησε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς» με την Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα, o εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ, στρεβλά διατυπώνεται η άποψη ότι πρόκειται μόνο για την ακίνητη περιουσία. Δεν πρόκειται μόνο για ακίνητη περιουσία, πρόκειται και για μετρητά και για μετοχές, για το σύνολο της περιουσίας που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος και είναι για περιουσία μέχρι 800.000€. Δηλαδή ακόμα και τα μετρητά που θέλει να μεταβιβάσει ένας γονιός στο παιδί του, ακόμα και μια ενίσχυση που θέλει να κάνει ένας παππούς στο εγγόνι του. Συνειδητά, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα γιατί έχουν μια εμμονή με την μεσαία τάξη και αυτό το έχουν αποδείξει σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής τους», είπε ο κ. Γαϊτάνης.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, ερωτηθείς για το θέμα της efood και την στάση του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορεί τον νόμο Χατζηδάκη, είπε χαρακτηριστικά πως ο κ. Τσίπρας ψήφισε 55 άρθρα του συγκεκριμένου νόμου.

«Το μοντέλο αυτών των συμβάσεων υπήρχε και επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ. Εν πάσει περιπτώσει, ο νόμος Χατζηδάκη δεν δίνει πουθενά το δικαίωμα να μετατραπούν αυθαίρετα συμβάσεις εργασίας επειδή το θέλει ένας εργοδότης. Και αν υπάρχει μια κακή τακτική, υπάρχει ο ΣΕΠΕ, ο οποίος με νόμο αυτής της κυβέρνησης είναι ανεξάρτητη αρχή και μπορεί να διερευνήσει όλα αυτά τα θέματα και να αποδώσει και πρόστιμα, εάν πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο. Ο κ. Τσίπρας ιδεοληπτικά πάλι κινούμενος, κατηγορεί τον νόμο Χατζηδάκη, ότι δήθεν είναι εναντίον των εργαζομένων. Ο νόμος αυτός, όμως να θυμίσω, ότι προβλέπει το δικαίωμα στους ανθρώπους που δουλεύουν στο delivery, να συνδικαλιστούν, το δικαίωμα παροχής εκ μέρους των εργοδοτών μέτρων προστασίας για να κάνουν την δουλειά τους. Στο μοντέλο λειτουργίας αυτού του χώρου εργασίας, ο νόμος Χατζηδάκη έφερε ρυθμίσεις που ισχύουν σε όλες τις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Και ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα έρθει να καταργήσει τον νόμο αυτό, στον οποίο ψήφισε 55 άρθρα. Κάτι το οποίο είναι ενδεχομένως παράνομο, δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτό. Αλλά αυτό είναι διαφορετικό από το να λέμε ότι αυτό έγινε εξαιτίας του νόμου Χατζηδάκη», σημείωσε ο κ. Γαϊτάνης.

Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, ότι «αναμφίβολα, έχουμε μπει στο δεύτερο ήμισυ της κυβερνητικής θητείας. Ο κ. Μητσοτάκης έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα, ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Εμείς έχουμε ορίζοντα 4ετίας και μετά ορίζοντα 10ετίας για το κυβερνητικό μας έργο και είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στην υλοποίηση του κυβερνητικού μας προγράμματος για την δημιουργία ανάπτυξης, την δημιουργία πλούτου για τους Έλληνες πολίτες. Έχουμε διαχειριστεί αλλεπάλληλες κρίσεις, απευθυνόμαστε στην κοινωνία με στόχο να λύσουμε τα προβλήματα των πολιτών. Ο κ. Τσίπρας επιμένει στα ψέματα και αυτά που ακούσαμε στην ΔΕΘ, ήταν ενός ανθρώπου προσκολλημένου τουλάχιστον στο 2014, που δεν έχει κατανοήσει ότι ο ίδιος κυβέρνησε 4,5 χρόνια την χώρα, υποσχέθηκε τα πάντα σε όλους, είπε ψέματα. Χαρακτηριστικά αναφέρω την διαγραφή ιδιωτικού χρέους, την οποία ο κ. Τσίπρας την θυμάται όποτε είναι στην αντιπολίτευση, την ξέχασε όμως όταν ήταν πρωθυπουργός. Μας είπε ότι ήταν εθνική ανάγκη η υπερφορολόγηση, όταν ήταν συνειδητή τους επιλογή, να ταράξουν στην φορολογία την μεσαία τάξη», είπε καταλήγοντας ο κ. Γαϊτάνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος