Τ. Χατζηβασιλείου στο Πρώτο : Ανησυχία για τον σεβασμό καλής γειτονίας (audio)

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις δρομολογούνται στη Βόρεια Μακεδονία μετά την συντριπτική ήττα του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στις Δημοτικές εκλογές στην πρωτεύουσα αλλά και τις κυριότερες πόλεις και την παραίτηση του Πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ.
Για το τι δρομολογεί μια ενδεχόμενη εθνικιστική κυβέρνηση στη γειτονική χώρα και τι επιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της και στη Συμφωνία των Πρεσπών, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “το GPS της επικαιρότητας” και τον Θάνο Σιαφάκα, ο Βουλευτής και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Οπως είπε, δεν απειλείται η Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς αποτελεί Διεθνή Συμφωνία με νομικά δεσμευτικό χαρακτήρα, αλλά θα μπορούσε να απειληθεί κυρίως ο σεβασμός των όρων καλής γειτονίας.
Ανακατατάξεις θα υπάρξουν και στο αλβανικό πολιτικό σκηνικό, εκτίμησε, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στη χώρα υπέστη σημαντική ήττα στο Τέτοβο, τον Δήμο με τον σημαντικότερο αλβανικό στοιχείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος