Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία – Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός (video)

Για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού εν μέσω της κακοκαιρίας «Διομήδης» που πλήττει τη χώρα μίλησε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις».

«Όλες οι υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα και εφαρμόζονται όλα τα τοπικά σχέδια. Εχουμε πάρει τα διδάγματά μας από την προηγούμενη κακοκαιρία είμαστε έτοιμοι», είπε. Ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι από το απόγευμα αναμένεται τα χιόνια να κατέβουν πιο χαμηλά και κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών που δέχθηκαν μήνυμα του 112 να είναι προσεκτικοί.

Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία – Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός (video)
Από την κακοκαιρία έπεσε μεγάλος μαντρότοιχος στο Τολό και καταπλακώθηκε αυτοκίνητο,

Λειτουργία ενιαίων συντονιστικών κέντρων αποφασίστηκε στη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων, ενόψει της κακοκαιρίας «Διομήδης». Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υφυπουργός  Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, καθώς και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία – Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός (video)
Στο Άργος φούσκωσε το κανάλι στην Αγία Άννα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και συγκεκριμένα από τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου ΑΕ και από τη Νέα Οδό ΑΕ / Κεντρική Οδό ΑΕ.

Επιπλέον, για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκε να λειτουργήσουν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες που αναμένεται να πλήξει η κακοκαιρία, Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα, με συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία των κέντρων αυτών είχε δοκιμαστεί και στην κακοκαιρία «Μπάλλος» και κρίθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική. Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας έχουν τεθεί και οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, με δυνατότητα περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.

Τέλος, αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία των φαινομένων.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος