ΣΥΡΙΖΑ: Νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στη «σκιά» του μπρα ντε φερ και αιχμών Κασσελάκη – στελεχών

Στη νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στρέφονται πλέον όλα τα βλέμματα για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης, από το Λονδίνο χθες (19/2), απάντησε στα εσωκομματικά «πυρά» που δέχεται, την ώρα, που στην Αθήνα, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτουν ακόμη και ζήτημα ηγεσίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει στις εκλογές με τον Στέφανο Κασσελάκη, σημείωσε ο Γιώργος Τσίπρας, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σημειώνοντας, ωστόσο ότι «αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο για να πάμε στις ευρωεκλογές».

Να βρεθούν οι δίαυλοι αποσυμπίεσης της εκρηκτικής κατάστασης που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, θα αναζητήσουν και σήμερα στην Κουμουνδούρου στην για δεύτερη συνεχή ημέρα συνεδρίαση της Γραμματείας μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου

Η συνεδρίαση θα αρχίσει μετά τις 7:00 όταν θα φτάσει στην Κουμουνδούρου ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος βρέθηκε στο Σύνταγμα, σε μία κίνηση στήριξης στα αιτήματα και της κινητοποιήσεις των αγροτών μαζί με μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, βουλευτές του κόμματος και στελέχη

Σε κάθε περίπτωση, τα μέλη της γραμματείας αναμένουν να συζητήσουν με τον πρόεδρο και όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος, Γιώργος Παντελάκης, να δούμε εάν με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει αποσυμπίεση στο βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε λίγα 24ωρα πριν από το συνέδριο.

Νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης ανήρτησε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την επιστολή της διευθύντριας του εργαστηρίου ειδικής επαγγελματικής κατάρτισης στην Καλλιθέα, η οποία τον ενημέρωσε ότι πραγματοποιήθηκε πλέον, η εγκατάσταση των κλιματιστικών που είχε χορηγήσει τον Σεπτέμβριο ο ΣΥΡΙΖΑ για τους μαθητές του σχολείου που αντιμετώπιζαν πρόβλημα θέρμανσης.

Όταν επιμένεις το πετυχαίνεις, θα είμαι πάντα δίπλα σας, έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης

Οι υψηλοί τόνοι στην ΠΓ, οι αιχμές και το μήνυμα Κασσελάκη

Στον απόηχο της χθεσινής επεισοδιακής συνεδρίασης της Πολιτικής γραμματείας, συνεχίζονται οι υψηλοί τόνοι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στην ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Λονδίνο, Ευδοξία Λυμπέρη ότι στόχος του παραμένει να δώσει φωνή στα μέλη του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε θαυμαστής του Ανδρέα Παπανδρέου και σε μία αποστροφή του ανέφερε ότι δεν θα ήταν πρόεδρος αν λειτουργούσαν τα όργανα του κόμματος.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, θέμα ηγεσίας και προ των ευρωεκλογών άνοιξε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας.

Μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΚΑ FM ο Γιώργος Τσίπρας ρωτήθηκε αν πρέπει να γυρίσει ο κ. Τσίπρας κι απάντησε «θα βοηθούσε πάρα πολύ, δεν τον έχει ανάγκη μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του προοδευτικού χώρου της χώρας μας». Ερωτηθείς αν πρέπει να πάνε με συλλογική ηγεσία στις ευρωεκλογές είπε « δεν θα το έλεγα, θα πρέπει να υπάρξει ένας άνθρωπος, αυτός πρέπει να είναι ο Κασσελάκης μέχρι τις ευρωεκλογές. Αν δεν υπάρξει συνεννόηση, να υπάρξει ένας άνθρωπος που θα συγκεντρώνει τη συναίνεση όλων μας, ομόφωνα, να προχωρήσουμε μέχρι τις ευρωεκλογές».

Στην επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στην ΕΡΤ: « είναι ξεκάθαρο ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει μιλήσει, το να επαναφέρουμε συνέχεια το ερώτημα αν θα ξαναμιλήσει είναι σα να φθείρουμε και το πολιτικό κεφάλαιο που μας έχει αφήσει».

Στη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση το σύνολο των στελεχών άσκησε σφοδρή κριτική στις κινήσεις του προέδρου με την Όλγα Γεροβασίλη -σύμφωνα με πληροφορίες- να αναφέρει ότι «η επιστολή Κασσελάκη επιστρέφεται».

Ενώ ο Παύλος Πολάκης –-σύμφωνα με πληροφορίες επίσης- εμφανίστηκε προβληματισμένος καθώς φέρεται να είπε στα μέλη της ΠΓ «είμαι σε δύσκολη θέση απέναντί σας γιατί τον υποστήριξα».

Στο διάλογο μέσω επιστολής του με την ΠΓ ο Στέφανος Κασσελάκης απέκρουε τα σενάρια περί κόμματος ΙΧ. « Σταματήστε να κυνηγάτε χίμαιρες, να τροφοδοτείτε σενάρια συνωμοσιολογίας πως δήθεν θα φτιάξω ΙΧ κόμμα, γιατί απογοητεύουμε τον κόσμο μας. […] Προσωπικά, θα ακούω τα μέλη, θα με συμβουλεύουν, θα κάνω όσα τους υποσχέθηκα για ένα ανοιχτό κόμμα των μελών» τόνισε.

Η απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη από την ΠΓ ήρθε μετά από 6ωρη συνεδρίαση: «Η Πολιτική Γραμματεία καλεί τα μέλη του κόμματος από την κορυφή μέχρι τη βάση να δώσουν ενωμένα τους αγώνες που έρχονται στο συνέδριο του κόμματος. Σε αυτό τον αγώνα οι χίμαιρες και τα σενάρια συνωμοσιολογίας δεν πρέπει και ούτε αφορούν κανένα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Τίθεται θέμα αμφισβήτησης του Στέφανου Κασσελάκη ρωτήθηκε ο Νίκος Παππάς στο Open κι απάντησε ότι «δεν υπήρχε τέτοιο κλίμα, δεν υπήρχε τέτοια συζήτηση, υπήρχε όμως έντονος προβληματισμός που αποτυπώθηκε στην ανακοίνωση».

«Δεν τέθηκε θέμα αμφισβήτησης και δεν το σκέφτεται κανένας» υπογράμμισε ο Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στον Σκάι.

«Θεωρώ ότι σηκώθηκε πολλή σκόνη και υπερβολική αντίδραση προκλήθηκε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Πέτρος Παππάς.

Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς, Γιώργος Παντελάκης

Σχετικά Άρθρα: Σ. Φάμελλος στην ΕΡΤNEWS: Έχουμε εκλεγμένο πρόεδρο και ένα κείμενο θέσεων που το έχουμε ψηφίσει όλοι

Γ. Τσίπρας: Aν δεν υπάρξει συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος