Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στο βόρειο Πακιστάν – Νεκροί οι 4 επιβαίνοντες και ένας επιζών

Ένα στρατιωτικό ελικόπτερο σε τακτική πτήση κατέπεσε τη Δευτέρα στο βόρειο Πακιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο πιλότων, σύμφωνα με στρατιωτικό αξιωματούχο, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Το ελικόπτερο φέρεται να κατέπεσε στην περιοχή Γκιλγκίτ-Μπαλτίσταν, κοντά στο χωριό Χούντουρ, ενώ πετούσε από το Γκιλγκίτ, την κύρια πόλη της ορεινής περιοχής, προς το Τσίλας, μια πόλη στον ποταμό Ινδού που συνδέει το βορρά με το υπόλοιπο Πακιστάν, μετά από τεχνικό πρόβλημα, όπως ανέφερε ο αξιωματούχος στο Reuters. Ένας στρατιώτης κατάφερε να πηδήξει και να επιβιώσει.

Το ελικόπτερο στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες, όπως ανέφερε ο Φαϊζουλά Φαράκ, εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης. Δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες και δήλωσε ότι οι αρχές διερευνούν το περιστατικό.

Τέτοια ατυχήματα δεν είναι σπάνια στο Πακιστάν. Τον προηγούμενο μήνα, ελικόπτερο που μετέφερε εφόδια στους πληγέντες από πλημμύρες στην βορειοδυτική περιοχή Μπαζάουρ κατέπεσε σε κακές καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να χαθούν και οι πέντε επιβαίνοντες.

Και τον Σεπτέμβριο του 2024, έξι άτομα σκοτώθηκαν όταν άλλο ελικόπτερο κατέπεσε στο βορειοδυτικό Πακιστάν λόγω βλάβης κινητήρα.

Πηγή: The Associated Press / Μετάφραση: Νίκος Πάντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος