Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Φρέντι Μπελέρη

Συνεχίζεται σήμερα στη 1 το μεσημέρι στις φυλακές του Δυρραχίου η δίκη του φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, τον οποίο επισκέφθηκε χθες Τρίτη (21/11/2023)  ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος σε δηλώσεις του διεμήνυσε ότι η Αλβανία, οφείλει να σέβεται τις αρχές του κράτους δικαίου.

Στην τελευταία συνεδρίαση ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας παραδέχθηκε ότι χρηματίστηκε από την αλβανική αστυνομία προκειμένου να καταθέσει εναντίον του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.

Σήμερα αναμένεται να καταθέσουν οι μάρτυρες υπεράσπισης ωστόσο όπως επισημαίνει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ Πιέρρος Τζανετάκος, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ενδεχομένως να επιχειρηθεί ακόμα και μια δεύτερη κατάθεση του συγκεκριμένου μάρτυρα κατηγορίας. Οπότε αναμένεται με ενδιαφέρον πώς θα εξελιχθεί αυτή η διαδικασία.

Χθες βρέθηκε στα Τίρανα και στις φυλακές του Δυρραχίου ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος συναντήθηκε για περισσότερες από δύο ώρες με τον Φρέντι Μπελέρη, εκφράζοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης τόσο προς τον ίδιο, όσο και ένα μήνυμα προς τις αλβανικές αρχές και την αλβανική κυβέρνηση ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να αφήσει αυτή την υπόθεση. Σημειώνεται ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο Γιώργος Γεραπετρίτης έχουν διαμηνύσει τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στους διεθνείς οργανισμούς, ότι εάν δεν τελεσφορήσει η υπόθεση του Μπελέρη, τότε είναι η ίδια η Αλβανία, που θέτει εμπόδια στην ευρωπαϊκή προοπτική της.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες η Αθήνα δεν συνυπέγραψε την επιστολή των 27 κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βάση την οποία θα ξεκινούσαν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις οσον αφορά το πρώτο κεφάλαιο της ένταξης της Αλβανίας της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πριν από λίγες μέρες ο Φρέντι Μπελέρη μέσα από τις φυλακές Δυρραχίου έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στην ΕΡΤ, όπου εξέφρασε την αισιοδοξία του -καθώς είναι φύσει αισιόδοξος- ωστόσο ανέφερε ότι ο Έντι Ράμα, δεν πρόκειται να τον αφήσει να αναλάβει την δημαρχία στην Χειμάρρα κάνοντας μάλιστα σύνδεση του θέματός του με το αναπτυξιακό σχέδιο της αλβανικής κυβέρνησης για την παραλιακή αυτή πόλη και που έχει ως απώτερο στόχο την εκδίωξη του ελληνικού στοιχείου από την ευρύτερη περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος