Συνελήφθη ο οδηγός του βυτιοφόρου που τυλίχθηκε στις φλόγες – Κανονικά στην κυκλοφορία η Αθηνών – Κορίνθου

Στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτιών της πυρκαγιάς στο όχημα το οποίο μετέφερε τόνους υγραερίου, προσήχθη και ανακρίνεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων ο οδηγός του βυτιοφόρου που τυλίχθηκε στις φλόγες στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία για τους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν για ώρες. Το καμένο βυτιοφόρο μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο στην περιοχή του Ισθμού όπου και διεξάγεται ο έλεγχος για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Συνελήφθη ο οδηγός του βυτιοφόρου που τυλίχθηκε στις φλόγες – Κανονικά στην κυκλοφορία η Αθηνών – Κορίνθου

Η επιχείρηση μετάγγισης του υγροποιημένου αερίου διήρκεσε σχεδόν 3 ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20.30. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, καθώς άρθηκαν και οι τελευταίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Ο δρόμος έκλεισε στο ύψος της Κακιάς Σκάλας λίγο μετά τις 12.30 για λόγους ασφάλειας καθώς υπήρχε ο κίνδυνος έκρηξης.

Παράλληλα διεκόπη η κυκλοφορία και στην παλαιά Εθνική από τα διόδια Ελευσίνας έως την Κινέττα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων από οχήματα ακινητοποιημένα για τουλάχιστον οκτώ ώρες.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το βυτιοφόρο φορτώνεται σε πλατφόρμα για να μεταφερθεί σε ειδικό χώρο στον Ισθμό της Κορίνθου, συνοδεία πυροσβεστικών οχημάτων και οχημάτων της αστυνομίας. Σταδιακά δίνεται στην κυκλοφορία και το ρεύμα προς Κόρινθο. Το συγκεκριμένο περιστατικό αφορούσε κατάσβεση πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο που μετέφερε 7,2 τόνους υγραέριο και συγκεκριμένα μείγμα κίνησης για οχήματα. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται σε λίγη ώρα, χωρίς να έχει προκύψει κάτι δυσάρεστο και με γνώμονα πάντα την ασφάλεια όλων».

Ο κ. Βαθρακογιάννης είπε ότι ήταν μια διαδικασία που απαιτούσε λεπτούς χειρισμούς ενώ συμπλήρωσε ότι « σημασία έχει ότι όλα πήγαν καλά, χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς να προκύψει κάποια δυσάρεστη έκπληξη. Σίγουρα ταλαιπωρήθηκαν οι συμπολίτες μας, αλλά επαναλαμβάνουμε και πάλι ότι δεν πρέπει να γίνονται εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας. Μπορεί να ταλαιπωρηθούν λίγο, αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που έχει σημασία».

Το χρονικό

Με μία εξαιρετικά λεπτή επέμβαση για να μην κινδυνεύσει κανείς, έγινε η μετάγγιση του υγροποιημένου αερίου απο το βυτιοφόρο που έπιασε φωτιά στην εθνική οδό Κορίνθου – Αθηνών. Το παραμικρό λάθος θα μπορούσε να οδηγήσει σε έκρηξη με ωστικό κύμα εκατοντάδων μέτρων.

Και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου σχηματίστηκαν ουρές ατελείωτων χιλιομέτρων. Για λόγους ασφαλείας δεν μπορούσε να ανοίξει η εθνική προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία. Άνδρες της τροχαίας και της πυροσβεστικής έδωσαν νερό σε ταλαιπωρημένους οδηγούς που βρίσκονται στο μποτιλιάρισμα.

Ώρα 6:30 το απόγευμα και η Εθνική Οδός – σε όλο της το μήκος – έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο πάρκινγκ. Η κάμερα ΕΡΤ με τον οπερατέρ Ραφαήλ Μποφίλιο κατέγραψε καρέ – καρέ τις σχετικές εικόνες.

Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα το μποτιλιάρισμα έχει φτάσει στα διόδια του Σπαθοβουνίου στον αυτοκινητόδρομο του Μορέα. Η κατάσταση ήταν απελπιστική

Επτάμισι τόνους υγραερίου μετέφερε το βυτιοφόρο που πήρε φωτιά. Κατασβέστηκε άμεσα και οι Αρχές άφησαν το αέριο να διαφύγει αργά στην ατμόσφαιρα, υπό την επίβλεψη της Πυροσβεστικής.

«Σε τέτοιες περιπτώσεις όπου υπάρχει ένα ατύχημα τίθεται σε ισχύ το σενάριο που έχει το μικρότερο κόστος. Σίγουρα έχουν καταφύγει προς αυτή τη λύση για να αποφύγουν επιπλέον εκρήξεις οι οποίες μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες[…] Επειδή η ατμόσφαιρα είναι και τεράστια θα υπάρξει κάποια αραίωση άρα η επιβάρυνση θα είναι τελείως τοπική και δεν θα δημιουργήσει κάποιο μεγάλο πρόβλημα» ανέφερε ο Νίκος Μιχαλόπουλος, Διευθυντής Ινστιτούτου Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΙΕΠΒΑ), Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) και Αντιπρόεδρος του ΕΑΑ.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΕΛΑΣ πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετάγγισης:

Από τις 12:30 σήμερα -εξαιτίας πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, στην περιοχή των Μεγάρων- διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου: στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο από το 42 χλμ, και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα από το 50,5 χλμ.

Εξαιτίας της ιδιαίτερα χρονοβόρας και ευαίσθητης διαδικασίας απομάκρυνσης του εύφλεκτου υλικού (υγροποιημένο αέριο), που πραγματοποιείται αυτή την ώρα, και της υψηλής επικινδυνότητας, που προκύπτει από την προσέγγιση τυχόν οχημάτων, έως το πέρας της ολοκλήρωσης της διαδικασίας οι οδηγοί παρακαλούνται να επιδείξουν υπομονή και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών.

Από τα διόδια Ελευσίνας γίνεται αναστροφή των οχημάτων προς Αθήνα. Ομοίως, από τα διόδια Καλαμακίου γίνεται αναστροφή των οχημάτων προς Κόρινθο. Σε όλο το μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδού υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Ενεργοποιήθηκαν, επίσης, τα ανοίγματα έκτακτης ανάγκης στο 60 χλμ. και 36 χλμ. -αντίστοιχα- της Ν.Ε.Ο., Αθηνών-Κορίνθου προκειμένου να οδηγηθούν τα οχήματα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τα δε ακινητοποιημένα με αναστροφή κατευθυνθήκαν στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας αντίθετα, για να επιτευχθεί η αποφόρτιση.

Σε όλες τις ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού, της Αττικής Οδού, του Μωρέα, και της Γέφυρας προβάλλονται μηνύματα, ώστε να ενημερώνονται συνεχώς οι οδηγοί χρήστες των Οδών. Επιπλέον, οι οδηγοί ενημερώνονται προσωπικά από τους υπαλλήλους των σταθμών διοδίων, από τα οποία διέρχονται.

Συνιστάται στους οδηγούς, όσοι κινούνται από Κόρινθο να χρησιμοποιούν την Παλιά Εθνική Οδό, αλλά και το εναλλακτικό δρομολόγιο Λουτράκι-Περαχώρα-Πίσια-Σχίνο-Αλεποχώρι-Μέγαρα-Αθήνα και αντίστροφο δρομολόγιο όσοι κινούνται από Αθήνα προς Κόρινθο.

Προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων τροφοδοτούν με νερό και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί τους εγκλωβισμένους στα οχήματά τους, τα οποία ακινητοποιήθηκαν για λόγους ασφαλείας.

Παρακαλούμε για την υπομονή των οδηγών, καθώς η ασφάλεια και η προστασία του πολίτη αποτελούν ύψιστες προτεραιότητες της ΕΛ.ΑΣ. και το προσωπικό της συνδράμει με κάθε τρόπο και μέσο, ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες.

Προληπτικά απομακρύνθηκαν και κάτοικοι από τα σπίτια τους στην Παραλία Βαρδάρη, κάτω από τη Παλαιά Εθνική Οδό.

Σχετικά Άρθρα: Φωτιά σε βυτιοφόρο: Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση – Άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα στη νέα Εθνική Αθηνών – Κορίνθου

Προαστιακός: Επανεκκίνηση δρομολογίων στη γραμμή Πειραιάς – Κιάτο – Πειραιάς

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ: Ταλαιπωρία για χιλιάδες ταξιδιώτες – Για άλλη μια φορά ανίκανο το δήθεν επιτελικό κράτος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος