Φωτιά σε βυτιοφόρο: Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση – Άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα στη νέα Εθνική Αθηνών – Κορίνθου

Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση του υγραερίου από το βυτιοφόρο που έπιασε το μεσημέρι φωτιά στην Αθηνών – Κορίνθου και πριν από λίγο άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα στη νέα Εθνική. Όταν θα απομακρυνθεί το βυτιοφόρο αναμένεται να ανοίξει και το ρεύμα προς Κόρινθο.

Νωρίτερα για την πυρκαγιά στο βυτιοφόρο στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή Prime ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Βαθρακογιάννης.

Όπως είπε:

Η διαδικασία όλη ξεκίνησε περίπου στις 12 και 20 σήμερα το μεσημέρι, όταν ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για πυρκαγιά σε βυτιοφόρο όχημα πλησίον του 40ου περίπου χιλιομέτρου της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, ανάμεσα στα Μέγαρα και στην Κακιά Σκάλα. 7, 2 τόνοι υγραέριο και συγκεκριμένα μείγμα κίνησης για οχήματα ήταν αυτό που έφτασε ως πληροφορία στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος αναφορικά με το φορτίο του βυτιοφόρου και φυσικά αυτό το φορτίο αφορά ένα επικίνδυνο υλικό. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουμε η διαδικασία (μετάγγισης) σε λίγο μάλλον θα έχει ολοκληρωθεί. Αυτό μπορεί να αφορά περίπου μισή ώρα, ίσως και 45 λεπτά[…] Βεβαίως υπάρχουν και οι επόμενες διαδικασίες που θα πραγματοποιηθούν παρουσία του τεχνικού ασφαλείας. Σε πρώτη φάση έχει γίνει μέριμνα για νερό σε όσους βρίσκονται στα ακινητοποιημένα οχήματα. Το ΕΚΑΒ έχει διαθέσει τέσσερα ασθενοφόρα και τέσσερις μηχανές. Οι μηχανές για να κινούνται ανάμεσα στα οχήματα προκειμένου να καλύψουν ανάγκες παθολογικές που μπορεί να προκύψουν, αλλά και ασθενοφόρα που βρίσκονται σε σταθερά σημεία. Σε λίγη ώρα αναμένουμε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Χρειάζεται υπομονή από όλους μας. Είναι μια δύσκολη διαδικασία, μια επικίνδυνη διαδικασία. Σίγουρα έχει ταλαιπωρηθεί πολύς κόσμος, αλλά επαναλαμβάνω και πάλι δεν κάνουμε καμία έκπτωση σε θέματα ασφάλειας.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΕΛΑΣ πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετάγγισης:

Από τις 12:30 σήμερα -εξαιτίας πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, στην περιοχή των Μεγάρων- διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου: στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο από το 42 χλμ, και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα από το 50,5 χλμ.

Εξαιτίας της ιδιαίτερα χρονοβόρας και ευαίσθητης διαδικασίας απομάκρυνσης του εύφλεκτου υλικού (υγροποιημένο αέριο), που πραγματοποιείται αυτή την ώρα, και της υψηλής επικινδυνότητας, που προκύπτει από την προσέγγιση τυχόν οχημάτων, έως το πέρας της ολοκλήρωσης της διαδικασίας οι οδηγοί παρακαλούνται να επιδείξουν υπομονή και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών.

Από τα διόδια Ελευσίνας γίνεται αναστροφή των οχημάτων προς Αθήνα. Ομοίως, από τα διόδια Καλαμακίου γίνεται αναστροφή των οχημάτων προς Κόρινθο. Σε όλο το μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδού υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Ενεργοποιήθηκαν, επίσης, τα ανοίγματα έκτακτης ανάγκης στο 60 χλμ. και 36 χλμ. -αντίστοιχα- της Ν.Ε.Ο., Αθηνών-Κορίνθου προκειμένου να οδηγηθούν τα οχήματα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τα δε ακινητοποιημένα με αναστροφή κατευθυνθήκαν στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας αντίθετα, για να επιτευχθεί η αποφόρτιση.

Σε όλες τις ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού, της Αττικής Οδού, του Μωρέα, και της Γέφυρας προβάλλονται μηνύματα, ώστε να ενημερώνονται συνεχώς οι οδηγοί χρήστες των Οδών. Επιπλέον, οι οδηγοί ενημερώνονται προσωπικά από τους υπαλλήλους των σταθμών διοδίων, από τα οποία διέρχονται.

Συνιστάται στους οδηγούς, όσοι κινούνται από Κόρινθο να χρησιμοποιούν την Παλιά Εθνική Οδό, αλλά και το εναλλακτικό δρομολόγιο Λουτράκι-Περαχώρα-Πίσια-Σχίνο-Αλεποχώρι-Μέγαρα-Αθήνα και αντίστροφο δρομολόγιο όσοι κινούνται από Αθήνα προς Κόρινθο.

Προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων τροφοδοτούν με νερό και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί τους εγκλωβισμένους στα οχήματά τους, τα οποία ακινητοποιήθηκαν για λόγους ασφαλείας.

Παρακαλούμε για την υπομονή των οδηγών, καθώς η ασφάλεια και η προστασία του πολίτη αποτελούν ύψιστες προτεραιότητες της ΕΛ.ΑΣ. και το προσωπικό της συνδράμει με κάθε τρόπο και μέσο, ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες.

Φωτιά σε βυτιοφόρο: Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση – Άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα στη νέα Εθνική Αθηνών – Κορίνθου

Βίντεο από drone έδειχνε την κατάσταση που επικράτησε στη νέα Εθνική Οδό με ουρές χιλιομέτρων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος