Συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη στα Γιάννενα

Με την κατάθεση του τελευταίου μάρτυρα, για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, που βρέθηκε νεκρός στην παραλίμνια περιοχή τον Μάρτιο του 2015, συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων.

Σήμερα, αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας στέλεχος της Γαλακτοκομικής Σχολής και μετά θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Στη δίκη θα παρίσταται και η οικογένεια του 20χρονου σπουδαστή από το Ρέθυμνο, με τους γονείς του να ζητούν δικαίωση για το θάνατό του. Το θέμα είχε απασχολήσει το πανελλήνιο και πολίτες είχαν οργανώσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τη Σχολή.

Στήριξη στην οικογένεια παρείχε, εκείνη την περίοδο, και η δημοτική αρχή Ιωαννίνων, η οποία οργάνωσε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο της πόλης. Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα σε πέντε σπουδαστές επιβλήθηκε φυλάκιση 36 μηνών, σε τρεις σπουδαστές το δικαστήριο επέβαλε να προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες σε δικαστικές φυλακές και ο ένατος εκ των κατηγορουμένων κρίθηκε αθώος.

Ρεπορτάζ: Σ. Αργύρης

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη μιλάει στην ΕΡΤ (video) – ertnews.gr

Υπόθεση Γιακουμάκη – Αποκλειστικό ΕΡΤ: Οι γονείς του Βαγγέλη μιλούν λίγο πριν από την εκδίκαση στο Εφετείο (video) – ertnews.gr

Υπόθεση Γιακουμάκη: Ένοχοι οι οκτώ κατηγορούμενοι, αθώος ο ένας (video) – ertnews.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος