Ο πατέρας του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη μιλάει στην ΕΡΤ (video)

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης αυτό τον μήνα θα γινόταν 26 χρονών αν δεν έβαζε τέλος στη ζωή του πριν από 6 χρόνια, μην αντέχοντας το μπούλιγκ που υφίστατο από συμφοιτητές του. Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση εκ βαθέων στην εκπομπή της ΕΡΤ “Η ζωή αλλιώς” ο πατέρας του αδικοχαμένου Ρεθυμνιώτη σπουδαστή αναρωτιέται “από πότε η ευγένεια και η αξιοπρέπεια είναι μειονεκτήματα”.

Ο Ανδρέας Γιακουμάκης, συνεχίζει να πιστεύει στον άνθρωπο και σε αξίες όπως η φιλία και η αγάπη παρόλο που ο μονάκριβος γιος του, Βαγγέλης Γιακουμάκης, είχε πέσει θύμα απάνθρωπης συμπεριφοράς από συμφοιτητές του στη Γαλακτομική Σχολή που φοιτούσε.

“Ο πλούτος για μένα δεν είναι τα λεφτά. Είναι οι άνθρωποι, είναι οι φίλοι… δεν είναι απλές λέξεις… είναι άλλο τι λες κι άλλο τι αισθάνεσαι” .

Η δημοσιογράφος Ίνα Ταράντου, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “Η ζωή αλλιώς”, με ανάρτησή της, αναφέρεται στα συναισθήματα που της προκάλεσε ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο χαμός του οποίου είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, τον Φεβρουάριο του 2015.

“Όταν συνάντησα στο Ρέθυμνο τον πατέρα του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμακη, Ανδρέα, σταμάτησα να είμαι δημοσιογράφος. Δεν τον ρώτησα τίποτα για τον γιο του. Τον άφησα να με πάει όπου ήθελε. Και με πήγε. Στην ψηλή κορφή του βουνού όπου κάθεται και προσέχει τα πρόβατα του. Εκεί όπου συλλογαται. Ελεύθερα. Και συλλογαται με όλες τις ανθρώπινες αξίες ψηλά, παρόλο που οι άνθρωποι τον πλήγωσαν και του πήραν ο, τι πολυτιμότερο είχε”

Στα ορεινά που θα γυρίσεις τι ονειρεύεσαι για το μέλλον, τι σκέφτεσαι ρωτά η Ινα Ταράντου και ο Ανδρέας Γιακουμάκης απαντά: “μόνο υγεία και ο μεγαλύτερος πλούτος για μένα είναι οι άνθρωποι, έχεις ανθρώπους, έχεις τα πάντα”.

Ο αδικοχαμένος Βαγγέλης θα γινόταν στις 23 Μαρτίου, 26 χρονών. Όταν η σορός του εντοπίστηκε στις 16 Μαρτίου του 2015, έφερε τραύματα από μαχαίρι. Ήταν τότε ακριβώς που αποκαλύφθηκε ότι ο Ρεθυμνιώτης σπουδαστής υπήρξε θύμα εκφοβισμού και βίαιης συμπεριφοράς.

“Από πότε η ευγένεια, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια έχουν γίνει μειονεκτήματα; Σας στεναχωρώ, εγώ αυτά έχω μάθει, να λέω αλήθειες, αυτά που αισθάνομαι” λέει ο κ. Γιακουμάκης.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την εκδίκαση – σε δεύτερο βαθμό – της υπόθεσης bullying και σωματικής βίας σε βάρος του αδικοχαμένου Ρεθυμνιώτη Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Τον Ιούνιο του 2019, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων είχε κρίνει ένοχους 8 από τους 9 νεαρούς που φέρονταν να εμπλέκονται.

Πηγή: ΕΡΤ, Επιμέλεια: Ειρήνη Βασάλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος