Η εκτίναξη των κρουσμάτων στα 1261 θέτει σε συναγερμό τις αρμόδιες αρχές που ανέμεναν μια αύξηση της καμπύλης, γεγονός που φάνηκε από την απόφαση να δημιουργηθεί ο Χάρτης των δύο ζωνών και να τεθεί στο «κόκκινο» η Αττική. Όλα είναι ανοιχτά ως προς τη λήψη μέτρων που θα αποφασιστούν αφού ληφθούν υπόψη όλα τα δεδομένα και τα επιδημιολογικά στοιχεία της εβδομάδας.
Η αύξηση των κρουσμάτων ήταν σχεδόν αναμενόμενη για τις αρμόδιες αρχές. Άλλωστε ακόμη και ο Πρωθυπουργός το Σάββατο είχε επισημάνει ότι αποφάσεις θα λαμβάνονται ανάλογα με τις εξελίξεις αποσαφηνίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών.
Στο επίκεντρο πλέον τίθεται η Αθήνα όπου το ιικό φορτίο δείχνει επιβαρυμένο ειδικά στο κέντρο και τις δυτικές συνοικίες. Τα κρούσματα που καταγράφονται το τελευταίο 24ωρό το επιβεβαιώνουν αφού απο΄τα 1261 νέα τα 649 έχουν εμφανιστεί στην πρωτεύουσα.
Ανάλογη ανησυχία επικρατεί και στην Πάτρα. Τα 64 νέα κρούσματα δείχνουν πως υπάρχει αυξητική τάση. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στην αχαική πρωτεύουσα βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, στέλνοντας τη Δευτέρα μήνυμα και για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και την απαγόρευση πραγματοποίησής τους.
Αυτό που επίσης προβληματίζει τους ειδικούς είναι και το γεγονός πως το 63,9% των νέων κρουσμάτων είναι σχετιζόμενο με ήδη γνωστό κρούσματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι νέα μέτρα που να φτάνουν σε σημείο ενός γενικού Lockdown αν και παραμένουν στο τραπέζι δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος