Ο επικός Τσιτσιπάς στον τελικό του Ρολάν Γκαρός — 3,5 ώρες μάχης (video)

Είναι ο πρώτος Έλληνας που προκρίθηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός. Μετά από έναν αγώνα θρίλερ με πολλές ανατροπές κατάφερε να νικήσει με 3-2 σετ τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ και να πάρει για πρώτη φορά το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης. Πλέον την Κυριακή θα διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς που νίκησε πριν από λίγο στον 2ο ημιτελικό με 3-1 σετ τον Ράφα Ναδάλ.

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 2-0, ο Ζβέρεφ «απάντησε» και ισοφάρισε, αλλά στο πέμπτο σετ ήταν συγκλονιστικός (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3) και θα περιμένει το νικητή του αποψινού δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα σε Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς για να μάθει τον αντίπαλό του στον καταληκτικό αγώνα της Κυριακής.

«Άσος! Φινάλε!»: Έτσι νίκησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και πανηγύρισε τον τελικό του Ρολάν Γκαρός (video)

Αμέσως μετά την τεράστια νίκη του και την πρόκριση στον τελικό του Ρολάν Γκαρός ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του από τη συγκίνηση για τη μεγάλη επιτυχία στην καθιερωμένη συνέντευξη:

«To μόνο που μπορώ να σκεφτώ τώρα είναι οι ρίζες μου, από πού προέρχομαι. ‘Ερχομαι από ένα πραγματικά μικρό μέρος στην Αθήνα, το όνειρό μου ήταν να αγωνιστώ στην μεγάλη σκηνή του Γαλλικού Οπεν μία μέρα, ποτέ δεν πίστευα πως», δήλωσε ενώ οι επευφημίες κάλυπταν τη φωνή του.

Τσιτσιπάς: «Η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα μου»

Ο Έλληνας τενίστας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ελληνικό κοινό που τον στήριξε αλλά και στην άνοδο του ελληνικού τένις και την προσπάθεια που κάνει ο ίδιος και η Μαρία Σάκκαρη.

Όπως κάνει από την αρχή της σεζόν σε όλους τους αγώνες που έχει δώσει, έτσι και σήμερα ο Τσιτσιπάς ήταν για μία ακόμη φορά απολαυστικός. Άντεξε στο σφυροκόπημα του Ζβέρεφ που «επέστρεψε» μετά το εις βάρος του 2-0 σε 2-2, βρήκε λύσεις στο τρομερό σερβίς του Γερμανού και στο 5ο και καθοριστικό σετ έκανε το break την κατάλληλη στιγμή και δεν κοίταξε ξανά πίσω του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε πολύ δυνατά και πήρε εύκολα τα δύο πρώτα σετ με 6-3, 6-3, μη επιτρέποντας στον αντίπαλό του και νο6 του κόσμου να βγάλει τα μεγάλα χτυπήματα. Κι ενώ όλα έμοιαζαν ό,τι είχαν πάρει το δρόμο τους, ο Ζβέρεφ κατάφερε να μειώσει σε 2-1 και με τον ίδιο τρόπο να ισοφαρίσει (6-4), δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο ματς.

Με την φόρα που είχε πάρει ο Γερμανός και την «κακή» αντίδραση του Τσιτσιπά τα πράγματα έδειχναν να δυσκολεύουν περισσότερο, αλλά στο σημείο εκείνο ο 22χρονος έδειξε απίστευτη αντίδραση. Έβγαλε πάθος, βρήκε μεγάλους winners στο σερβίς του αντιπάλου του και κατάφερε να προηγηθεί με 3-1. Από κει και ύστερα επέβαλλε το νόμο του και έφτασε στην τεράστια νίκη και στην πρόκρισή του στον τελικό.

ΕΡΤ1- Ρεπορτάζ: Στέλιος Σωτηρόπουλος

Αποστολή- Παρίσι: Περικλής Μακρής

Roland Garos: Αποθεωτικές οι αναρτήσεις για τον Στ. Τσιτσιπά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος