Την προσωπική του διαδρομή και ιστορία πάνω στη μαγειρική ξετύλιξε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 ο Χριστόφορος Πέσκιας, σπουδαίος μάγειρας και σεφ όπου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Καθρέφτης» και συνομίλησε με το δημοσιογράφο Χρήστο Μιχαηλίδη.
«Εγώ σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων αλλά έγινα μάγειρας, διότι μου άρεσε, κάτι με τράβηξε. Την έχω πει πολλές φορές την ιστορία. Ήμασταν με την οικογένειά μου την περισσότερη, την Πρωτοχρονιά και μου λέει ο αδερφός μου μια ορισμένη στιγμή που δεν θυμόμουνα ότι άρεσε δηλαδή, στον πατέρα μου να μαγειρεύει. Γενικά, η μητέρα μου μαγείρευε στο σπίτι για να φάμε. Ο μπαμπάς ήταν στη δουλειά. Πάντως, του πατέρα μου του άρεσε να μαγειρεύει τις Κυριακές και μάλιστα μου έλεγε ότι και ο αδερφός του πατέρα μου μαγειρεύει όπως επίσης και η γιαγιά μου ήταν καλή μαγείρισσα. Δεν ξέρω από πού, δηλαδή που χωρίς κανένα λόγο μου άρεσε η μαγειρική την εποχή που δεν ήταν και στη μόδα (…). Στα 24 μου ξεκίνησα να μαγειρεύω με περισσότερο πάθος όταν ήμουν φοιτητής στην Αμερική και στα 28 μου ξεκίνησα την πρώτη μου δουλειά σαν μάγειρας. Ήμουν επίσης εκείνη την περίοδο και με ένα κορίτσι του οποίο του άρεσε να μαγειρεύει, όποτε σίγουρα και ο έρωτας έπαιξε τον ρόλο του (…)» ανέφερε ο κ. Πέσκιας στην αρχή της συνομιλίας του με τον δημοσιογράφο.
«Μου αρέσει πάρα πολύ ο ποιητικός τρόπος που ο Χρήστος Μποκόρος-ο σπουδαίος αυτός εικαστικός καλλιτέχνης-περιγράφει τα φαγητά και πάντα αναφέρεται και στις μνήμες και όσον αφορά την ρεβυθάδα που ανέβασε στην σελίδα του στο facebook λέει για το «Τι μνήμες καταγωγικές που κουβαλούν οι γεύσεις!» (…). Οι μνήμες μας, μας πηγαίνουν όχι μόνο πίσω στην οικογένεια αλλά και στο φαγητό κάτι μάλιστα που μου το είπε και ο χορογράφος, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ότι δηλαδή οι γεύσεις μας, φέρνουν πίσω τις μνήμες της πρώτης ευτυχίας. Με άλλα λόγια, είναι κάτι που φάγαμε και μας άρεσε και πολλές φορές αγνοούμε τη γεύση σαν πηγή μνήμης, έμπνευσης ή ύπαρξης. Εγώ τη θεωρώ τη γεύση πολύ σημαντική. Θυμόμουνα την κόρη μου που όταν μεγάλωνε έβαζε τα πάντα στο στόμα της. Τα παιδιά όταν είναι μικρά έβαζαν τα πάντα στο στόμα τους. Γιατί; Επειδή ψάχνουν να μάθουν και να ανακαλύψουν τον κόσμο. Μέσα από τη γλώσσα μας ανακαλύπτουμε τον κόσμο, από τη γεύση» τόνισε ο κ. Πέσκιας στο τέλος.
Όλη η συνέντευξη του κ. Πέσκια ακολουθεί παρακάτω:
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος