Ν. Δήμου στο Πρώτο: Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη έχει κάνει αρκετή δουλειά, βοηθάει την Ελλάδα-Νάνοι μπροστά της τα κόμματα της αντιπολίτευσης (audio)

Στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» βρέθηκε καλεσμένος ο Νίκος Δήμου, Συγγραφέας και Κειμενογράφος με σπουδές στη Φιλοσοφία, στην Αγγλική και Γαλλική Φιλολογία, ο οποίος συνομίλησε με το δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα, τόσο για την πολιτική επικαιρότητα όσο και για το βιβλίο του «Η αντίσταση στον Δαρβίνο και άλλα 13 ετερόδοξα κείμενα» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην αρχή της συνομιλίας του με το δημοσιογράφο, αναφερόμενος στο βιβλίο του «ο Δαρβίνος λέει ότι κάποια αμοιβάδα ή κάτι άλλο βγήκε από τη θάλασσα και σιγά σιγά, με εκατομμύρια χρόνια βέβαια, άρχισαν να δημιουργούνται τα διάφορα πλάσματα τα οποία ζήσανε και ζούνε ακόμα στην γη. Όμως, εμείς έχουμε διαβάσει ότι ο Θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα και τους είπε και ορισμένα πράγματα. Και αν διαβάσετε το κεφάλαιο της Γένεσης, θα δείτε ότι δεν έχει καμία σχέση με το Δαρβίνο. Λοιπόν, οι αντιδράσεις δεν είναι δικές μου, είναι πολλών. Πρώτον απ’ όλα εγώ το έγραψα αυτό το κείμενο όταν η Ακαδημία η Ελληνική έστειλε ένα χαρτί προς το Υπουργείο Παιδείας λέγοντας ότι δεν είναι σωστό να παραμελείται η θεωρία του Δαρβίνου από τα σχολικά βιβλία, διότι έτσι που είναι τοποθετημένη στο τέλος ενός βιβλίου που διδάσκεται στην 3η Λυκείου, στην ουσία αυτή δεν διδάσκεται ποτέ. Είναι επίσης γεγονός ότι όλοι οι μουσουλμάνοι δεν γράφουν τίποτα για τον Δαρβίνο. Δεν υπάρχει γι’ αυτούς. Έπειτα, στην Αμερική, στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν δημιουργηθεί διάφορες επιστημονικές εταιρείες που προσπαθούν να εξηγήσουν την εξέλιξη των ειδών στη Γη με διάφορους τρόπους, παραμυθένιους ή άλλους, προκειμένου ο καταραμένος Δαρβίνος να μην μπει μέσα στα σχολεία και στις σκέψεις μας. Και να σκεφτεί κανένας ότι αν ρωτήσετε οποιονδήποτε επιστήμονα θα σας πει ότι η θεωρία της εξέλιξης των ειδών του Δαρβίνου είναι η πιο καλά θεμελιωμένη και έχει τις περισσότερες αποδείξεις από οποιαδήποτε άλλη θεωρία».

«Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη έχει κάνει αρκετή δουλειά, βοηθάει την Ελλάδα-Νάνοι μπροστά της τα κόμματα της αντιπολίτευσης». Αυτό δήλωσε ο κ. Νίκος Δήμου στην πορεία της συνομιλίας του με τον Θάνο Σιαφάκα, συμπληρώνοντας παράλληλα το εξής «το κόμμα του κ. Μητσοτάκη έχει κάνει αρκετή δουλειά και δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο ότι δεν βοηθάει τη χώρα. Προσπαθεί να βοηθήσει, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι υγιέστερο για ένα πολίτευμα να μην υπάρχει αυτή η σχέση μεταξύ του ενός πολύ δυνατού κόμματος και των άλλων κομμάτων που είναι νάνοι μπροστά σε αυτό το κόμμα. Προς το παρόν λοιπόν, ναι, τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι νάνοι. Θα μπορούσαν ενδεχομένως να αλλάξουν τα πράγματα, αλλά έτσι όπως είναι σήμερα η κατάσταση έχουμε τρία κόμματα που και τα τρία δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι». Ερωτηθείς, τέλος αν βλέπει κάποια προοπτική στο ΣΥΡΙΖΑ, στο κόμμα του κ. Κασσελάκη και αν μπορεί να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Δήμου, σημείωσε το εξής «Δεν αποκλείεται. Όλα μπορούν να συμβούν, αλλά προς το παρόν, μέχρι στιγμής δεν μου έχει δώσει την εντύπωση ενός ανθρώπου που μπορεί να αντισταθεί στον κ. Μητσοτάκη και να του δημιουργήσει προβλήματα».

Όλη η συνέντευξη του κ. Δήμου ακολουθεί παρακάτω:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος