Κ. Ντούμας στο Πρώτο: Τα απογευματινά χειρουργεία δεν αλλοιώνουν το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ (audio)

«Την Παρασκευή είναι το πρώτο απογευματινό χειρουργείο. Υπάρχει ήδη μια μικρή λίστα ανθρώπων που περιμένουν να χειρουργηθούν σε απογευματινά χειρουργεία. Διότι, όπως ξέρετε, ο Έλληνας ασθενής θέλει πάντα μία ιδιαίτερη σχέση με τον χειρουργό του ειδικά και λιγότερο βέβαια και με τον αναισθησιολόγο αλλά κυρίως με τον χειρουργό. Και θεώρησε και καλά έπραξε ότι το να επιλέξει έναν χειρουργό που θα τον χειρουργήσει και γρήγορα, πληρώνοντας ένα λογικό νόμιμο κόστος, είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόταν για την περίπτωσή του» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 ο Κωνσταντίνος Ντούμας, Χειρουργός Ουρολόγος και Συντονιστής Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Γεννηματάς της Αθήνας, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» και συνομίλησε με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Θελκτικά τα απογευματινά χειρουργεία σε σύγκριση με τα ιδιωτικά-Στα 2.000 ευρώ μια ουρολογική επέμβαση στα απογευματινά δημόσια χειρουργεία-Στα 10.000 ευρώ στα ιδιωτικά χειρουργεία»

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Ντούμας «σαφώς και το κόστος των χειρουργείων είναι θελκτικό για τον πολίτη σε σχέση με τον ανταγωνισμό της ιδιωτικής υγείας. Είναι πολύ μεγάλη η διαφορά, ακόμα και το πιο βαρύ χειρουργείο. Εγώ είμαι ουρολόγος. Ένα πολύ βαρύ χειρουργείο, εξαιρετικά βαρύ να κάνει κάποιος άνθρωπος για παράδειγμα αφαίρεση της ουροδόχου κύστεως λόγω καρκίνου και να φτιαχτεί μια καινούργια νεοκύστη με έντερο μέσα στην κοιλιά αυτού του ασθενούς, αυτό είναι ένα βαρύ χειρουργείο που κρατάει 4 ώρες περίπου. Αυτό για τον ασθενή έχει ένα συνολικό κόστος 2.000 ευρώ. Φανταστείτε ότι ένα τέτοιο χειρουργείο στα ιδιωτικά είναι αρκετές χιλιάδες που αγγίζουν τις 10.000 ευρώ».

«Τα απογευματινά χειρουργεία δεν αλλοιώνουν το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ» ανέφερε ο κ. Ντούμας στο τέλος της συνομιλίας του με το δημοσιογράφο, διευκρινίζοντας το εξής «και αυτό έχει προηγούμενο σε όλα τα δυτικοευρωπαϊκά κράτη που ισχύει αντίστοιχη νομοθεσία. Δεν χάνεται ποτέ. Είναι προτεραιότητα ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας και για αυτό και θα στηρίξουμε και το νέο σύστημα και θεσμό των απογευματινών χειρουργείων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος