Η Εθνική Ελλάδας γνώρισε την ήττα με 82-76 από την Ουκρανία στη Ρίγα και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο στην προκριματική φάση του Mundobasket 2027. Η «γαλανόλευκη» έφτασε τις τέσσερις ήττες και το παιχνίδι της Δευτέρας απέναντι στην Ισπανία αποκτά χαρακτήρα τελικού, καθώς η νίκη είναι απαραίτητη προκειμένου να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στην τελική φάση.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με ένταση, δυνατές άμυνες και αρκετά λάθη εκατέρωθεν, με την Ουκρανία να προηγείται στα πρώτα τρία λεπτά με 6-5. Ο Νικ Καλάθης ανέλαβε από νωρίς πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιθετική λειτουργία της Εθνικής, οργανώνοντας με καθαρό μυαλό το παιχνίδι και δημιουργώντας συνεχώς για τους συμπαίκτες του, ενώ βρήκε και τον δρόμο προς το καλάθι πίσω από τη γραμμή των 6,75 μ.
Η Ουκρανία, ωστόσο, παρουσίασε καλά στοιχεία στο pick n’ roll, εκμεταλλευόμενη τις αδυναμίες της ελληνικής άμυνας στην αντιμετώπισή του. Με δύο εύστοχα τρίποντα, οι γηπεδούχοι ανέβασαν τη διαφορά στο 17-12, παίρνοντας τον έλεγχο του ρυθμού.
Η είσοδος του Θανάση Αντετοκούνμπο έδωσε επιπλέον ενέργεια στην «Επίσημη Αγαπημένη», η οποία προσπάθησε να αντιδράσει και να επιστρέψει στο παιχνίδι. Παρ’ όλα αυτά, η Ουκρανία διατήρησε το προβάδισμά της μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 24-19.
Η συνέχεια αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, που έπρεπε να βελτιώσει αισθητά την αμυντική της εικόνα και να περιορίσει τα λάθη, προκειμένου να διεκδικήσει τη νίκη σε μια αναμέτρηση με μεγάλη βαθμολογική σημασία.
Διαβάστε περισσότερα στο ertsports
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος