Στρ. Μαυροειδάκος στο Πρώτο: Μόλις το 10% των υποθέσεων παραβατικότητας ανηλίκων καταγγέλλεται στην αστυνομία (audio)

«Kάθε Σαββατοκύριακο, οι παρέες που βγαίνουν έξω πλέον, δυστυχώς είναι σοκαριστικό, τα περισσότερα παιδιά φέρνουν αιχμηρά αντικείμενα, σε παρέες των 5 και 10 ατόμων με στόχο είτε να βρουν κάποιον στην περιοχή τους νεαρό τον οποίο δεν τον γνωρίζουν, μπορεί να είναι από άλλη περιοχή και να τον κλέψουν. Tο σοκαριστικό είναι ότι δεν το κάνουν αυτό τα παιδιά επειδή δεν έχουν χρήματα, θέλουν να πάρουν ένα άλλο κινητό, το κάνουν γιατί νομίζουν ότι έτσι θα επιβεβαιωθούν ή θα αναρριχηθούν». Με αυτή την δραματική αποτύπωση της πραγματικότητας που αντιμετωπίζουν οι άνδρες της ελληνικής αστυνομίας στις περιπολίες σε γειτονιές της Αθήνας, ο Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της Αστυνομίας, επιβεβαίωσε την αυξανόμενη παραβατικότητα ανηλίκων, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

Με αφορμή το χθεσινοβραδινό περιστατικό στη Νέα Σμύρνη, όπου ένας δεκαπεντάχρονος, έπεσε θύμα ληστείας από ομάδα ανηλίκων, τον οποίο μάλιστα τραυμάτισαν με μαχαίρι στο δεξιό μηρό, ο κ. Μαυροειδάκος αποδίδει αυτή την έξαρση στην επιρροή της ποπ κουλτούρας της εποχής, συγκεκριμένα στην μουσική trap και τους στίχους της, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους εφήβους.

Η νεολαία, σημείωσε ο κ. Μαυροειδάκος, τα παιδιά ηλικίας 12 ετών έως την ενηλικίωσή τους, ακούν την trap μουσική, «που λέει ότι για να γίνεις “μάγκας” πρέπει να κλέψεις, να βιάσεις, να πουλήσεις κοκαΐνη, να μη δουλεύεις και μέσα από εμπόριο όπλων και ναρκωτικών, να γίνεις κάποιος στην κοινωνία». Αυτό το μήνυμα, σύμφωνα με τον ίδιο περνάει στα παιδιά και «δυστυχώς έχει μολύνει όλη τη νεολαία».

«Η ομάδα ΔΙΑΣ καθημερινά και ειδικότερα τα Σαββατοκύριακα περιπολεί και βλέπει και κάνει συλλήψεις τέτοιων περιστατικών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροειδάκος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οποίου, μόλις το 10% των περιστατικών καταγγέλλεται στις αρχές.

Ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της Αστυνομίας, αναφέρθηκε και στο χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής” και τους διαλόγους που αποκαλύπτουν σχέσεις μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛΑΣ, σημειώνοντας πως ο ίδιος εκπροσωπεί «τους πιο χαμηλόβαθμους αστυνομικούς, τους ειδικούς φρουρούς και τους αστυνομικούς που προέρχονται από ειδικούς φρουρούς που είναι τα παιδιά της ομάδας ΔΙΑΣ, της ΟΠΚΕ, της Δράσης, τα παιδιά της πρώτης γραμμής» και χαρακτήρισε το ζήτημα «στενάχωρο». Το ίδιος εκφράζουν και οι συνάδελφοί του, προσέθεσε, «που μάχονται κάθε μέρα εναντίον της εγκληματικότητας, πολλοί από αυτούς έχουν δώσει και τη ζωή τους, να βλέπουν τέτοια φαινόμενα, που βέβαια πρέπει να αποδειχθούν στα δικαστήρια αυτά, αλλά μόνο και μόνο ότι βλέπουν το φως της δημοσιότητας διάλογοι μεταξύ αξιωματικών και ανθρώπων της νύχτας, είναι στενάχωρο για αυτούς τους αστυνομικούς συναδέλφους μου, διότι βλέπουν ότι ακόμη και μέσα στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, δυστυχώς, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, μπορεί να υπάρχει διαφθορά».

«Μην ξεχνάμε ότι αυτές τις ημέρες ήδη υπάρχει σε ακροατήριο μία άλλη υπόθεση διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία, που βέβαια πρέπει να αποδειχθεί, που αφορά παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, πάλι για αξιωματικούς παλιά της ασφάλειας. Όπως σε όλο τον κόσμο υπάρχει διαφθορά. Δεν είναι κάτι καινούργιο» συμπλήρωσε ο κ. Μαυροειδάκος, επισημαίνοντας παράλληλα πως «για εμάς που είμαστε στην αστυνομία, αυτά γίνονται όταν γίνονται οι κρίσεις».

«Ο εκάστοτε αξιωματικός όταν δυσαρεστείται διότι αποστρατεύεται, τότε θυμάται το τι έχει συμβεί πριν και αρχίζει είτε να “καρφώνει” άλλους αξιωματικούς, αν είναι αλήθεια ή όχι, θα αποδειχθεί πάλι στα δικαστήρια είτε ρίχνει λάσπη. Είτε είναι αλήθεια, είτε ρίχνει λάσπη. Δεν υπάρχει τρίτος δρόμος. Έχει γίνει και αυτό παλαιότερα, γι’ αυτό το βάζω στο τραπέζι και το λέω, όπου αξιωματικός ο οποίος “κόπηκε” όπως λέμε στις κρίσεις, αποστρατεύτηκε αμέσως, έκανε καταγγελία ανώνυμη εις βάρος άλλου αξιωματικού, ο οποίος είχε ανέβει ότι είναι διεφθαρμένος και όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια στο δικαστήριο δεν ίσχυε κάτι τέτοιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροειδάκος.

Σχετικά με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, σημείωσε «αυτά, όποιος τα έστειλε ή όπου τα βρήκε βέβαια ο έγκριτος δημοσιογράφος, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, που είναι από τους καλύτερους αστυνομικούς συντάκτες, ήρθαν στην κατοχή του από κάπου». «Και πολύ σωστά, άμεσα ο κύριος Θεοδωρικάκος, ο υπουργός, έστειλε το θέμα στους αδιάφθορους, παράλληλα με την έρευνα που γίνεται από τον κ. Ντογιάκο και απ’ ότι διάβασα έχει αναθέσει σε δύο εισαγγελείς, που σημαίνει ότι είναι κάτι σοβαρό» είπε καταλήγοντας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος