Στον Έβρο οι υπουργοί Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη – Αυξημένα μέτρα στα σύνορα

Στον Έβρο μετέβησαν εκτάκτως ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οι οποίοι πλαισιώνονται από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και αστυνομίας και αξιωματικούς, μετά τα γεγονότα στο Αφγανιστάν.

Οι δυο υπουργοί  επισκέφθηκαν το φυλάκιο των Καστανιών Έβρου– όπου πέρσι εκτυλίχτηκαν επεισόδια όταν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος, υπόθεση που εργαλειοποιήθηκε από την Τουρκία. Οι δύο υπουργοί ξεναγήθηκαν στο ανακαινισμένο φυλάκιο αλλά και στο καινούριο τμήμα του φράχτη, που έχει στήσει ο στρατός στη βόρεια πλευρά του περάσματος Καστανέων.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το ένα εκ των δύο περιφερειακών επιχειρησιακών κέντρων της Αστυνομίας, στην Ορεστιάδα (το δεύτερο στήνεται στην Αλεξανδρούπολη), όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι εικόνες από τα ηλεκτρονικά μέσα από τις κάμερες, τα drones αλλά και το zeppelin της Frontex.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τον φράχτη του Έβρου και το φυλάκιο των Κήπων, πάνω στο σύνορο Ελλάδας και Τουρκίας.

Το κλιμάκιο των υπουργών και της ηγεσίας στρατού και ηγεσίας συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΧΙΙ μηχανοκίνητης μεραρχίας πεζικού, στην Αλεξανδρούπολη, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκε το πλέγμα των μέτρων που ήδη εφαρμόζονται, με μεικτές περιπολίες και επιτήρηση με drones και κάμερες, τοποθέτηση τεχνητών φραγμάτων.

Ρεπορτάζ: Κώστας Καντούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος