Πλέγμα αυξημένων μέτρων στα χερσαία και ποτάμια σύνορα του Έβρου – Ενισχυμένες περιπολίες αστυνομίας και στρατού

Αυξημένα είναι τα μέτρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου μετά τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Οι αρχές των συνόρων εξετάζουν σενάρια αύξησης των ροών από Αφγανούς μετανάστες που ήδη βρίσκονται εδώ και καιρό στην Τουρκία.

Στα χερσαία και ποτάμια σύνορα στον Έβρο έχουν ενισχυθεί οι περιπολίες αστυνομίας και στρατού, ενώ τα σύνορα επιτηρούνται από ηλεκτρονικά μέσα παρακολουθώντας κινήσεις που γίνονται από την άλλη πλευρά των συνόρων.

Αστυνομικοί έχουν αυξήσει τις περιπολίες τους στον ποταμό Έβρο, ελέγχοντας όλα τα περάσματα  και στο νέο φράχτη, που κατασκευάστηκε στο νότιο τμήμα του νομού. Οι δυνάμεις των συνόρων βρίσκονται σε υψηλή ετοιμότητα για το ενδεχόμενο μεγάλου μεταναστευτικού κύματος.

“Ο Έβρος τα τελευταία χρόνια είναι σε μια μόνιμη μεταναστευτική κρίση και βρισκόμαστε πάντα εγρήγορση. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε οργανωμένοι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση” δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Γεώργιος Τουρνάκης, διοικητής Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας. Ο πρόεδρος Φερών και Πόρου Αθανάσιος Πεμούσης, αναμένει ότι θα αυξηθούν οι ροές Αφγανών.

Οι έλεγχοι είναι αυξημένοι, ενώ στον Έβρο έχει ενεργοποιηθεί μία ηλεκτρονική ομπρέλα ηλεκτρονικών μέσων που επιτηρούν τα σύνορα. Drones και κάμερες καλύπτουν ένα μεγάλο τμήμα των συνόρων, ενώ εικόνα δίνει και το zeppelin που χρησιμοποιεί η Frontex. Τα μέτρα ενισχύονται καθώς εξετάζεται του σενάριο κατακόρυφης αύξησης των ροών Αφγανών μεταναστών που ήδη εδώ και καιρό βρίσκονται στην Τουρκία.

Πλωτά σκάφη της αστυνομίας ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή τον ποταμό Έβρο. Ελέγχουν τα σημεία που εκμεταλλεύονται κυκλώματα διακινητών, προωθώντας από την Τουρκία στην Ελλάδα μετανάστες και πρόσφυγες.

Τον Έβρο επισκέπτονται την Παρασκευή 20 Αυγούστου οι υπουργοί Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, συνοδευόμενοι από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και Aστυνομίας για να εξεταστεί το πλέγμα των αυξημένων μέτρων που έχουν ληφθεί.

Ρεπορτάζ: Κώστας Καντούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος