Στόλτενμπεργκ: Η Κίνα δεν είναι αντίπαλος του ΝΑΤΟ αλλά αποτελεί σοβαρή πρόκληση

«Οι σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και το Πεκίνο εμβαθύνονται και για εμάς θα υπάρχουν συνέπειες για την άμυνα των συμμάχων και εταίρων μας. Η Κίνα αυξάνει όλο και περισσότερο τις στρατιωτικές της δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων, τρομοκρατεί τους γείτονές της και απειλεί την Ταϊβάν. Επενδύει στις υποδομές ενάντια στις σύμμαχες χώρες και ελέγχει τους δικούς της πολίτες για να προωθήσει την τεχνολογία. Διασπείρει ρωσικά ψέμματα και λάθος πληροφορίες. Η Κίνα δεν είναι αντίπαλος του ΝΑΤΟ αλλά πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι σχετικά με τη σοβαρή πρόκληση που αντιπροσωπεύει»», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ θα ξεκινήσει τη συνεργασία με τους εταίρους του στον Ειρηνικό, σε θέματα κυβερνοασφάλειας, νέων τεχνολογιών, ασφάλειας στη θάλασσα και προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς «όλες αυτές οι παγκόσμιες προκλήσεις απαιτούν παγκόσμιες λύσεις».

Δήλωσε πως το ΝΑΤΟ ενέκρινε πακέτα στήριξης για την Ουκρανία, ενώ ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει πολιτική βοήθεια και στήριξη στην «Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Γεωργία και τη Μολδαβία, χώρες που απειλούνται και αυτές από τη Ρωσία».

Επισημαίνοντας πως η συνεργασία του ΝΑΤΟ με την ΕΕ έχει φτάσει σε πολύ ψηλά επίπεδα, ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα συνεχίσει να εμβαθύνει συνεργασίες και σχέσεις και αποκάλυψε ότι απόψε το βράδυ θα έχει συνάντηση με την Ιορδανία και την Μαυριτανία.

«Στηρίζουμε την άποψη ότι πρέπει να υπάρξουν στενές σχέσεις με αυτές τις χώρες», είπε χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας ότι το πακέτο στήριξης της Μαυριτανίας θα χρησιμοποιηθεί κατά της τρομοκρατίας.

Πηγή: Ρόιτερς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος