Στο δρόμο για την ανοσία ανοικτό το ενδεχόμενο 3ης δόσης εμβολίου – Σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί χωρίς εργαστηριακά τεστ

Με το φράγμα των 5 εκατομμυρίων πλήρως εμβολιασμένων να έχει σπάσει στην Ελλάδα συνεχίζεται η προσπάθεια να χτιστεί τείχος ανοσίας καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός.

Με νέα απόφαση, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί που θα αρνηθούν να κάνουν εργαστηριακά τεστ θα τίθενται σε αναστολή εργασίας.

Ο πρωθυπουργός με αφορμή το σημερινό ορόσημο του πλήρους εμβολιασμού 5 εκατομμυρίων πολιτών έναντι της νόσου Covid-19 με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευχαριστεί όλους όσοι συμμετέχουν στην εκστρατεία εμβολιασμού, τους υγειονομικούς, τις Ένοπλες Δυνάμεις  και κάθε μία και κάθε έναν που συμβάλλει σε αυτή την μεγάλη εθνική προσπάθεια.

Το ενδεχόμενο τρίτης ενισχυτικής δόσης εμβολίου είναι ανοιχτό για συγκεκριμένες πιο ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μελετά τη χορήγηση τρίτης δόσης:

  • στα άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών
  • στους ανοσοκατεσταλμένους
  • υγειονομικούς σε μονάδες Covid

Ένα βήμα πριν από το «κόκκινο» είναι αρκετά νησιά, ανάμεσά τους και η Ίος, όπου χιλιάδες επισκεπτών συνωστίζονται στα σοκάκια της. Το νησί επισκέφθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Με τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, όσοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό ή rapid test για την είσοδο τους σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας τη νέα σχολική χρονιά. Σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί δεν παρουσιάσουν τα παραπάνω έγγραφα, θα τους απαγορεύεται η είσοδος στα σχολεία.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος